Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt uge 32

Kirsebær er frugter af Sød-Kirsebær, som er den dyrkede form af Fugle-Kirsebær eller Sur-Kirsebær. Navnet stammer fra det græske ”cerasus” og det latinske ceresia. Frugten er 1-1,5 cm i diameter, og når den er moden kan den være gul, rødlig, klart rød, blodrød eller helt sort. Kirsebær er en malerisk frugt. Et par kirsebær på en stilk med et friskt, grønt blad er indbydende alene på grund af sit udseende. Når man så sætter tænderne i det, fyldes munden af den dejligste søde-syrlige smag.

» Læs resten «

Tilbud Frugt og Grønt uge 31

I løbet af de sidste 20-25 år er fersken efterhånden blevet en hverdagsfrugt herhjemme i sommermånederne. Alle kender udseendet af den dunede frugt med det saftige frugtkød. Alligevel vil det nok komme bag på de fleste, at der findes omkring 3.000 forskellige sorter af fersken. De ferskner, vi møder i danske butikker i dag, stammer hovedsageligt fra Sydeuropa.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 30

Guyot Pærer

» Læs resten «

Tilbud Frugt og Grønt uge 29

til en dyb mørkegrøn, som er den farve man oftest ser.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 28

Utrillo Ærter

» Læs resten «

Tilbud Frugt og grønt uge 27

Melonsmag med et stænk lime!

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 26

Sommerkål

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 25

Den rødgrønne rabarber anvendes som en frugt, men er botanisk set en grøntsag. I 1608 blev rabarberen bragt til Europa af en italiensk botanist, som erstatning for den kinesiske rabarber der blev anvendt medicinsk. I 1830’erne kom den til Danmark og blev anvendt til rødgrød og kompot.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 24

Den gode, søde abrikossmag har behov for at blive fremhævet af sukker og varme. Derfor egner friske abrikoser sig særligt godt til at blive bagt, stegt, indgå i desserter, chutneys og marmelade. Men også her bør de først være modne. Stenen er flad og med et mandellignende frø indeni. Frøet bruges i industrien til olie, som indgår i kosmetikindustrien og til mandelerstatning i marcipanlignende produkt. Friske abrikoser fås om sommeren, men er ofte hårde, sure og tørre i kødet. Det skyldes, at abrikoser har særligt behov for at modne på træet, ellers træder sukkersmagen ikke frem.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 23

Ananas vokser på 1,5 meter høje agavelignende planter. Midt i de lange strittende blade udvikles en smuk rød blomst, der siden bliver til ananasfrugten. Selve frugten ligner en kæmpekogle med en stikkende bladroset i toppen. Ananas dyrkes i Sydøstasien, Latinamerika og Afrika. En umoden ananas er grøn og hård. Når ananasfrugten begynder at blive gul og skællene brune, og frugten giver efter for et let tryk, er den spiseklar. Ananas skal opbevares ved stuetemperatur. En moden ananas har kun få dages holdbarhed. Har du taget hul på din ananas, kan du gemme resten i køleskabet – men kun en dag eller to, da den får køleskader og bliver brun. Ananas er en god kilde til vitamin C, som styrker dit immunforsvar. Samtidig kan ananas bidrage til din indtagelse af mineralet kalium, som styrker dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk.

» Læs resten «