Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 43

kvaeder 5 
Kvædetræer findes naturligt i området fra Indien til Middelhavet. Det 4-6 meter høje løvfældende træ kan dog sagtes dyrkes herhjemme. Kvædetræet hvor både blade, blomster og frugter, minder meget om æbletræet, og kvæder kaldes da også for æble- eller pærekvæder i Danmark.

Kvæden. En gammel frugt, som næsten er gået i glemmebogen. Heldigvis har interessen for klassiske køkkendyder og den grønne verdens mangfoldighed bragt kvæden tilbage i frugtkassen. Kvæder er ”stamfrugt” til marmeladen.

Pærekvæden ligner en stor forvokset pære, men formen er mere ujævn end hos en almindelig pære. Skallen er hård og læderagtig, og når den er moden, kan der sidde et filtagtigt lag på ydersiden.

Æblekvæden har naturligvis form som et æble. Den er hård som marmor og har en masse hårde celler i frugtkødet. Frugtkødet er mere tørt, rødlig og hårdt end hos pærekvæden.

Den hårde kvæde er ingen håndfrugt, som du gnasker løs af. Kvæder skal tilberedes. Kog eller damp dem og lav marmelade, gele og kompot eller chutney. Du kan også bage kvæder i ovnen sammen med rodfrugter eller lave kvædeflæsk med løg og servere til rugbrød. Tidligere var der tradition for at spise kvædebrød til jul.

Obs! Bliv ikke bange, når kvædens frugtkød skifter farve og bliver smukt rødt ved opvarmning.

 

Copenhagen---logo
Sidste nyt fra torvet : 

Salater fra Italien : Traviso, Castel franco, Cime di rapa, løvetand og Puntarella.

Lilla Asparges fra Peru

 

 

» Læs resten «

Tilbud Frugt og Grønt uge 42

palmekaal 1

 

 

 

 

 

Palmekål er forholdsvis ny i det danske køkken. Den stammer fra Italien og er meget populær i Toscana-området.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 41

Depositphotos_46358203_original-1024x856
Radicchio er den røde, varmblodige diva i salatverdenen og er ganske udbredt i Italien. Ud fra de sprøde, saftige hvide striber i bladene breder sig et bittert, men smukt rødlilla skørt.

Radicchio er et lille sprødt, smukt salathoved med en elegant bitter smag. Den skal behandles rigtigt for at få fuld nydelse ud af den specielle smag.

» Læs resten «

Tilbud Frugt og Grønt uge 40

friske figner 2
Figen Ficus carica, har været dyrket i Middelhavsområdet siden oldtiden, hvor frugterne var en vigtig del af menuen, for datidens mennesker. Træet er et 10 meter højt løvfældende træ med store håndlappede blade, hvis bibelske funktion er velkendt.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 39

hokkaido graeskar 3 

Græskar findes i massevis af størrelser, former og farver. Faktisk kan man finde græskar som er både gule, grønne, orange og stribede.

Hokkaidogræskarret har fået sit navn fra den japanske halvø ”Hokkaido”, hvor den blev dyrket i stor stil.

Selvom hokkaido er et japansk græskar, dyrkes det på vores breddegrader. Kødet er mere tørt end ved andre græskartyper og efter en tur i ovnen, minder konsistensen om kartofler eller jordskokker.

» Læs resten «

Tilbud Frugt og Grønt uge 38

Spaghetti Squash 
Spaghettisquashen tilhører græskarfamilien og bliver både kaldt for spaghettisquash og spaghettigræskar. Det er en aflang frøbærende variant af vintersquash.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 37

Broccolini2 

Måske er du stødt på den specielle Broccolini  i supermarkedet, og tænkt :
”hvad katten er det for en grøntsag?”

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 36

ananas øko uge 31

Ananas comosus, stammer fra Brasilien og var allerede taget i kultur af indianerne, da Europæerne "opdagede" Amerika.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 35

Blommer roede4

Prunus domestica, stammer fra Lilleasien, hvor et blommetræ oprindeligt er opstået som en hybrid mellem et kirsebærtræ og en lokal Prunus-art.

Træet bliver omkring 6 meter højt og blomstrer smukt først i maj, med grønligt hvide blomster. Frugterne varierer i form, farve og størrelse fra sort til sort, men de er alle bløde frugter med en sten i midten og et tyndt skind, der gerne er

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 34

Kantareller

Fra naturens spisekammer ser vi i øjeblikket de skønne kantareller. De er forholdsvis let genkendelige på deres gul/orange farve, den bølgede kant på hatten og de smukke gule lameller på undersiden. Derudover har kantarellen en

» Læs resten «