Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 49

Enoki svampen, som også kaldes Fløjlsfod, kan findes i den danske natur fra sen efterår og hele vinteren igennem. Det er dog den dyrkede Enoki svamp, vi kender bedst og som oftest bruges i asiatisk mad. Man kan sige, at Enoki svampe er Japans svar på champignon.

Den dyrkede Enoki svamp har en lang tynd stok en lille hat, og farven er hvid. Den ligner ikke den vilde Fløjsfod, som har en kort, fløjsbehåret stok, en større hat og er mere gulbrun på både hat og stok.

Enoki har en fin mild nøddeagtig smag. Den lille, porcelænsagtige svamp er dekorativ og kan pynte enhver ret med sit uskyldige udseende.

Skær roden væk. Som det gælder for alle svampe, er det bedst at undgå at skylle dem. Så mister den sin særlige smag og konsistens.

Du kan bruge Enoki svampe i kolde salater eller asiatiske ruller. De kan også anvendes let kogt i klare supper eller wokretter.  Vær opmærksom på, at konsistensen bliver sej ved længere tids opvarmning. Kom dem derfor i retten til allersidst.

Bemærk:
Svampe kan til tider udvikle et lag hvidt “skimmel” på rødderne. Det gør de, fordi det er levende organismer, der fortsætter med at udvikle sig, efter de er plukket. Det hvide lag er svampens naturlige mycelium, som den danner for at prøve at formere sig, når den ikke er i jord, og det er ikke på nogen måde farligt. Hvis selve svampen dufter frisk og er fast i kødet, skæres rødderne blot væk, som man jo oftest ville gøre alligevel.

 

Nyheder fra Cph. markedet :

Fra Italien er der kommet pomerans i 7 kg. ks. samt rødbeder med top.

Ferskner fra Sydafrika i kasser med 2,3 kg.

 

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 48

Padrón Peber skulle engang i 1500-tallet være bragt fra det område, som i dag er Mexico, til Spanien af nogle franciskanermunke, der begyndte at dyrke dem ved en landsby kaldet Herbón i Galicien. Denne by ligger i kommunen Padrón, og deraf har de fået deres navn.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 47

Grøntsagen Bimi og er en hybrid mellem broccoli og kinesisk grønkål. Bimi stammer fra Japan, hvor den blev udviklet ved hjælp af klassiske planteavlsteknikker, og tanken bag var at opdrætte en mere aromatisk kål-type. Ved at kombinere broccoli og kinesisk grønkål skabte man en sød og delikat kål-type med en god tekstur.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 46

Passionsfrugt eller purpurgrenadil, som den også kaldes, stammer oprindeligt fra Sydamerika, hvor indianerne har dyrket planten og frugterne i flere hundrede år.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 45

Søde kartofler er en af de ældste grøntsager i verden. I Peru kan den dateres tilbage til 750-tallet f.v.t.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 44


Tranebær er dejlige både i det søde og det salte køkken.

I USA og Canada er der ingen Thanksgiving uden tranebærsauce, og det højrøde bær er også populært i engelsk julemad, hvor det med sin syrlige sødme smager lækkert som tilbehør til kød som and, vildt, svin eller kalkun.

» Læs resten «

Tilbud Frugt & Grønt Uge 43

Når man ser et ananaskirsebær, kan man være i tvivl om, hvad det er. En lille lampeskærm af pergament eller en lygte af rispapir.

I den skrøbelige indpakning gemmes et sødt og syrligt bær, der smager som en blanding af ananas, passionsfrugt og tomat. Hylsteret er naturens eget værk og beskytter frugten, mens den vokser. Når frugten er plukket, har hylsteret ingen betydning.

Frugten stammer fra Chile og Peru, og blev af indianerne spredt langs Andesbjergene. Det var portugiserne, som tog planten med på skibene og plantede den på deres forskellige ruter.

Ananaskirsebær kan spises som de er, eller bruges til frugtsalat, marmelade, frugttærte og som cocktailbær i drinks. På grund af syrligheden er de også fine i frugtsalat eller grønne salater.

» Læs resten «

Frugt og grønt tilbud uge 42

De ovale Kiwi Bær minder lidt om en krydsning mellem Stikkelsbær og Kiwi. Skrællen er blød, og der er ingen små hår, som på en Kiwi.

Inden i er frugtkødet blødt, saftigt og farvestrålende grønt og hvidt med bittesmå sorte kerner.  Den er smuk og dekorativ. Smagen er sød, syrlig og aromatisk.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 41


Fætter til radisen. – Røde ræddiker

Ræddiken er tæt beslægtet med den mere kendte radise og kommer i flere former og farver; rød, lang, sort, hvid, rund, violet.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 40

Rosenkål.

Oldtidens og vikingetidens køkkenhaver hed kålgårde, så historien fortæller os, at kål er noget vi har spist og holdt os i live med i mere end 1000 år.

» Læs resten «