Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbug frugt og grønt uge 12

Honningmelon  uge 25 

Meloner inddeles i to hovedgrupper, sukkermeloner og vandmeloner. Hos sukkermeloner findes kernehuset i midten, som vi kender det fra honning-, galia- og cantaloupmelon. Hos vandmelonen sidder kernerne i frugtkødet, hvis den ikke er stenfri.
Meloner er fantastiske tørstslukkere i de varme sommermåneder, pga. deres høje vandindhold.
I modsætning til andre meloner kan honningmelonen fortsat modne og udvikle smag efter høst. Man mener, at melonen stammer fra Lilleasien. Der er fundet tegninger af meloner på vægmalerier fra år 2400 f.Kr. Også i Bibelen omtales de runde, saftige frugter.

 

 

Honningmelonen har en let citrongul farve og formen er oftest oval, men kan også ses runde. Frugtkødet er hvidt og kan virke en anelse gennemsigtigt. Smagen er mild og sødlig med en let aroma af honning.
Melonen halveres, kernerne fjernes og skallen skæres af.
Honningmelonen egner sig fortrinligt til en let forret med skinke, røget kød, fisk eller krabbekød. Men den milde og søde frugt kan også spises, som den er – eller bruges til dessert.

Copenhagen---logo
Nyheder fra Copenhagen markets : 

Nye små kartofler med sandjord fra Frankrig.
Spansk grønkål. 10 x 300 gr.
Lilla rosenkål fra Holland. 
Fra Italien er der kommet sølvbeder mixfarvet i 5 kg. ks.
Baby mango 12 x 500 gr. fra Thailand. 

 

 

 

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 11

84070730_2626255694277413_3018539389706829824_n

Artiskokken har været kendt i Middelhavsområdet i mere end 2000 år.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 10

clementin med og uden skrael 
Nadorcot er en clementin/mandarin af høj kvalitet.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 9

Rosenk-l (1) 
Rosenkålen kan være en yderst lækker spise, men er som mange andre kål desværre en anelse overset. 

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 8

julesalat 3  
Julesalat, også kaldet endivie, begynder sit liv ude på marken som enhver anden salat, men vokser sig til rette inden døre i mørke.

» Læs resten «

Tilbud Frugt og Grønt uge 7

Jordskok rod

 

 

 

 

 

 

 

Jordskokken stammer fra planten Helianthus tuberosus,

» Læs resten «

Tilbud Frugt og Grønt Uge 6

blodappelsin

 

 

 

 

 

 

 

Fra gammel tid har man dyrket citrusfrugter i Italien. Det var højst tænkeligt i det fjerde århundrede at appelsinen kom til Italien fra Asien. Men det var lyse (ikke røde), sure appelsiner.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 5

Depositphotos_46358203_original-1024x856 

Radicchio er et lille sprødt, smukt salathoved med en elegant bitter smag. Den skal behandles rigtigt for at få fuld nydelse ud af den specielle smag.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 4

Mango 22
Mango menes at stamme fra Indien og at den har været dyrket der i mere end 6000 år. I dag dyrkes den i stort set alle tropiske og subtropiske lande og der findes mere end 1000 arter.
Mango ligger, sammen med æbler og bananer, blandt de mest spiste frugter i verden.

Mango er en stenfrugt, hvis størrelse kan variere meget. Den modne frugt kan være både grønlig, gullig og rødlig. Det aromatiske frugtkød er gult og indeholder 15-20% sukkerarter.
Midt i frugten findes en stor flad, hård sten, der ikke løsner sig fra kødet, men må skæres fri. Det glatte læderagtige skind spises ikke.

En moden mango skal give efter formet let tryk og dufte kraftigere end en umoden mango. Den modne frugt kan godt have små sorte pletter på skindet, som ikke er dårligt, men indikerer et højt sukkerindhold.
Skind og sten fjernes, kun frugtkødet spises.
Anvendes bla. til frugtsalat, smoothies, marmelade, chutney og asiatiske retter.
Tip : Mangosaften er god til mørning af kød.


Copenhagen---logo
Nyheder set på Copenhagen markets

Fra Sydafrika : Friske abrikoser samt aflange røde Saphir Druer 10×500 gr.

Majskolber fra Senegal. 30 stk. pr. ks.

Litchi fra Malaysia. 2 kg. ks. 

 

 

» Læs resten «

Tilbud Frugt og Grønt uge 3

enoki 2

 

 

 

 

 

 

 

Enoki er en lang, tynd hvid svamp og er meget almindelig i det østasiatiske køkken.

» Læs resten «