Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 5

Grønkål.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 4

*** Creta Star ***

Appelsiner fra Kreta er kendt for at være søde og friske, og for at være blandt de ypperste i Europa.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 3

Jordskokken hørte til hos indianerne. Opdagelsesrejsende europæere tog den med hjem, hvor den hurtigt spredte sig, også nordpå, fordi den vokser så fint i kulde og frost.

» Læs resten «

Tilbud Frugt og Grønt uge 2

Granatæbler stammer oprindeligt fra Persien, men har været dyrket i Asien og Middelhavsområdet i flere årtusinder.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 1

Roscoff er et løg af Allium cepa- familien, med en rund, aflang til flad form produceret i Bretagne i Nordfrankrig, hvor den ses som lidt af en specialitet. Dens ydre skal er lysebrun, og dens indre er hvid og mild lyserød.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 51 og 52

Grøntsagen Broccoli Asparges også kaldet Bimi og er en hybrid mellem broccoli og kinesisk grønkål. Den stammer fra Japan, hvor den blev udviklet ved hjælp af klassiske planteavlsteknikker, og tanken bag var at opdrætte en mere aromatisk kål-type. Ved at kombinere broccoli og kinesisk grønkål skabte man en sød og delikat kål-type med en god tekstur.

I disse tider, hvor vi går meget op i at mindske madspild, er Broccoli Asparges en kærkommen grøntsag, nemlig en såkaldt “no-waste” grøntsag, som betyder, at du kan spise hele grøntsagen på grund af dens saftighed og sødme. Smag og tekstur minder mere om asparges end traditionel broccoli.

Og så er den selvfølgelig super sund. En portion på 100g opfylder dit daglige behov for vitamin C, og den er derudover fyldt med vitamin A, kalium, jern, vitamin B6 og calcium. Og så er den også kalorielet, hvis man går op i den slags.

Prøv Broccoli Asparges let dampet eller stegt på panden eller grillen. Pres gerne lidt citronsaft udover og drys med lidt salt, så er de klar til servering.
Kogt, stegt, grillet, selv rå, Bimi broccoli kan nydes på mange forskellige måder.

 

Fra Spanien :
Runde Courgetter i 3,5 kg. ks.
Clementiner med blade

Italienske Sølvbede i mixfarver

Piel de Sapo meloner fra Brasilien

Sweetie Grape fra Israel 10 kg. 40-45 stk.

 

» Læs resten «

Frugt og grønt tilbud uge 50

Padron er virkelig en gudespise. Har man rejst i Spanien, er man formentlig stødt på Pimientos de Padron som en lækker tapas.

Padron Pimientos er egentlig en form for peberfrugt, men ligner mere en chili og smager sødligt, men bestemt ikke af peberfrugt.

Padron er en helt almindelig spise i Spanien, hvor alle markeder har dem og hvor de serveres på stort set alle tapasbarer.

Pimientos de Padron spises sjældent rå, da de er noget bitre, men når de bliver ristet og saltet får de en sødme, der spiller fantastisk sammen med det bitre.

Hvad der gør Padron særlig specielle er, at de varierer meget i styrke. De fleste er milde og søde i smagen og så er der enkelte, der er temmelig stærke. Man siger at ca. fem pct. er stærke og det er lidt som at spille russisk roulette. Man ved ikke, hvornår man får en af de stærke. Selv de hotte er dog ikke stærkere, end at de med nydelse kan spises hele.

Tilberedningen af Padron er simpel: Peberne vendes let i olie, grilles eller steges over stærk varme til skindet ‘popper’ let og de begynder at blive sprøde. De drysses med flagesalt og spises hele som snack. Smagen er varm peberagtig og meget lækker.

Padron bliver til en pragtfuld snack med lidt hvidløg og godt med friskrevet italiensk pecorino.

De er som sagt let bitre i rå tilstand, men nogle holder af at bruge dem i salat, – det er en smagssag.

Man kan selvfølgelig også bruge dem i mad, hvor man normalt ville bruge en mild chili eller peberfrugt.

 

Nyt fra Cph. Markedet :

Chokolade Appelsiner 3 kg. fra Spanien

Rød Julesalat fra Holland

Sorte Cherrytomater på stilk fra Belgien

Svampe : Sort Trompet, Pighatte og Tragtkantareller

 

» Læs resten «

Frugt og grønt tilbud uge 49

Pomerans stammer oprindeligt fra Indien. Men i dag dyrkes de især i middelhavslandene, blandt andet Spanien, Portugal og Italien.

» Læs resten «

Frugt og Grønt tilbud uge 48

Tilbud Frugt og Grønt uge 47

Bøgehatte, vokser i klynger af kompakte 2-5 cm høje  stængler med små lysbrune hatte.

» Læs resten «