Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 34

Kantareller

Fra naturens spisekammer ser vi i øjeblikket de skønne kantareller. De er forholdsvis let genkendelige på deres gul/orange farve, den bølgede kant på hatten og de smukke gule lameller på undersiden. Derudover har kantarellen en delikat, skarp og himmelsk duft. Bøge- og granskove er dens foretrukne levested. Et regnfuldt forår giver tidlige kantareller, allerede omkring juni måned. Som oftest ser vi dem omkring august måned og helt hen i november. 
Den smagfulde svamp har rigitg mange anvendelses muligheder. En god pizza eller en skøn risotto med kantareller er en nem måde at score hurtige point på. Ligesom klassikeren med kantareller a la creme på et stykke smørristet brød er et sikkert hit. Men prøv også at tørre dem eller sylte dem. Forholdvis enkelt og skønt at fylde spisekammeret op til vintermånederne.

 

Copenhagen---logo
Her & nu:
Dk Clara Friis pærer
Dk blommer: Nadia, Ive, Jubilæum
Dk drueagurker/asier/krondild
Dk Discovery æbler
Pighatte
Sort trompet

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 33

Friske figner 2
Mange kender nok bedst figen i flad form fra barndommens madpakker, men den friske frugt er en dekadent delikatesse, man også bør unde sig selv.

Nogle Bibelhistorikere mener, at det var fignen (og ikke æblet), som var den forbudte frugt, der blev plukket af kundskabens træ.

Figner har været dyrket i Middelhavsområdet i flere tusinde år. Man har ved Jordan floden fundet fossile figner, som var mere end 10.000 år gamle.

Omkring 1575 havde spanske bosættere frugten med til Amerika, og Californien er i dag verdens 2. største producent af figner, på trods af at amerikanerne ikke bryder sig om dem.

Figen er en frugtstandssamfrugt, dannet af en krukkeformet blomsterstand, med mængder af små blomster indeni. Når den er moden er den blød og mørkegrøn eller blåviolet.

Figner modner ikke ordentligt efter plukning og bør derfor først plukkes når de er modne.  Frugtkødet er meget sødt, da det har et stort indhold af sukkerarter.

Mange betragter fignen som en sensuel spise, og det er da også en særlig og sanselig oplevelse at sætte tænderne i den grønlilla frugt.

De friske figner kan spises, som de er (spis bare skallen også), eller spis fignerne på ristet brød med ricotta eller gedeost og honning. Som mange andre frugter gør friske figner sig også godt som det søde indslag i en salat, gerne i selskab med sprøde og bitre elementer. Og endeligt fungerer de friske figner også rigtig godt som topping på fx havregryn, -grød eller yoghurt.

 

Copenhagen---logo
Seneste nyheder fra torvet 
Fra DK flag 
Asier 10 kg. Discover Æbler, 
Jordskokker samt Bønner 10×300 gr. 

 

» Læs resten «

Tilbud Frugt og Grønt Uge 32

majs 2
Majskolber stammer fra Latinamerika, hvor indianerne dyrkede den for at lave majsmel.  I 1500-tallet bragte spanierne majskolben med tilbage til Europa, hvor den spredte sig videre til Afrika og Asien.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 31

Piel del Sapo

Piel de Sapo / Frøskindsmelon

er en lækker sød spansk melon, der smager noget hen ad en honningmelon.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 30

radisser_1 
Radiser kommer fra en af de ældste dyrkede planter. Den stammer fra Kina og var kendt i Egypten allerede før, pyramiderne blev bygget. Planten er etårig og danner en opsvulmet jordstængel med en skarp smag, der skyldes sennepsolier i de yderste cellelag. Radisen er sprød og saftig uanset formen, der er meget variabel. Skyl radiserne, fjern bladene og nip den yderste rodspids af. 

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 29

bromb_r

Brombær
Rubus fruticosus, findes vildtvoksende overalt i de danske skove. Alle kender de lange tonede ranker, der stikker fælt men lokker med fristende sorte bær i sensommeren.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 28

Gule squash 2 

Courgetter stammer oprindelig fra Mexico og Sydamerika. Man mener, at indianerne allerede dyrkede dem 7.000 år før vor tidsregning. De kom til Europa i 1600-tallet, fra Middelhavslandene. 

» Læs resten «

Tilbud Frugt og Grønt uge 27

Abrikoser 4

 

 

 

 

 

 


Abrikosen stammer sandsynligvis fra det nordlige Kina og den er sandsynligvis også blevet dyrket der i mere end 4000 år.
Den kom til Europa omkring Jesu fødsel, men forsvandt efter Romerrigets fald. Senere kom den til Spanien med maurern

» Læs resten «

Tilbud Frugt og Grønt uge 26

fennikel1  

Fennikel

– LAKRIDSKONGEN

Fennikel er en hvid og lysegrøn knold af skærmplantefamilien med dildagtig top. Stammer fra Balkanhalvøen og anses for at være en af de ældst dyrkede grøntsager.

» Læs resten «

Tilbud frugt og grønt uge 25

stribede peber

Peberfrugter er en plante af natskyggefamilien, der stammer fra Central- og Sydamerika, hvor europæiske opdagelsesrejsende fik smag for frugterne og bragte dem med tilbage til Europa.

» Læs resten «