Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og Grønt Tilbud uge 48

medjoul dadler – Medjoul Dadler
også kaldet Kong Salomons dadler, 
er små aflange stenfrugter fra det eventyrlige Mellemøsten.

Dadlen er en kulturplante, som har været dyrket i mere end 8000 år.  Det tager 8 år, før man kan høste dadler fra palmen, men til gengæld har daddelpalmen en livscyklus, der kan vare op til 100 år. 
I Mellemøsten høstes de solmodne dadler i oktober til november, når dadlerne har fået en flot, gul-orange farve. De hænger i toppen af palmerne i store klaser på stilke.

Dadler har været en vigtig del af Nomadernes kost, og i dag bruges dadler også i det søde og salte køkken hele året rundt.
Tørrede dadler er blevet et fast indslag på julefadet i december, når vi skal julehygge. Det er der god grund til, for de tørrede dadler har en naturlig marcipan-agtig sødme, der i sig selv smager som det skønneste julekonfekt lige ud af posen.

Dadler kan anvendes til meget andet end snack til jul. F.eks. passer sødmen rigtigt godt til tørre, saltede oste eller stegt på panden indrullet i skinke eller bacon til tapasbordet.

Dadler er oplagte i kager og desserter f.eks. sammen med friske appelsinskiver, ahornsirup og ristede mandler samt vaniljeis.

Du kan også blende dadlerne med krydderier, kokosolie samt nødder og rulle til små konfektkugler. Kun fantasien sætter grænser!

 

     NEWS      NEWS       NEWS
Copenhagen---logo
Nashi Pærer fra Kina
Bergamotte Citroner og gule Kiwier fra Italien

 

 

facebook
 

I kan nu møde os på Facebook og Instagram
Vi har et stort ønske om at vise hvem vi er og hvad vi står for lidt mere i øjenhøjde. På Facebook kan vi hurtigt og nemt opdatere nyheder og informationer. 
Vi vil også forsøge at opdatere lidt fra vores dagligdag i A&C Catering. 
Med ønsket om at I vil klikke på nedenstående link´s og gå ind og like os images

images

instagram-redo-3

 

» Læs resten «

Frugt og grønt tilbud uge 47

hokkaido graeskar 3  –  Hokkaido
er det velkendte orange græskar, som modsat fx syltegræskar kan fås vinteren igennem. 

» Læs resten «

Frugt og grønt uge 46

clementiner WEB

Clementin/mandarin. De små orange c-vitamin-bomber, der til forveksling ligner hinanden. De er oplagte som en hurtig snack. Men ved du, om det er en clementin eller en mandarin, du spiser? Clementinen er bare en sort af citrusfrugten mandarin. Clementinen er altså en mandarin, men en mandarin er ikke nødvendigvis en clementin, for der findes flere forskellige sorter. Clementinen er typisk tyndskallet og næsten uden kerner. Mandarinen er som hovedregel tykskallet og har ofte mange kerner. Den er mere aromatisk i duften.

» Læs resten «

Frugt og Grønt Tilbud Uge 45

kaki (1)  - Kakifrugten
er mere end 500 år gammel og blev anvendt i både Nordamerika og Østasien. Den menes at stamme fra Japan eller Kina, hvor der i dag findes flere end 1000 forædlede sorter af kakifrugten.
I 1855 kom kakifrugten til Californien, hvor den hurtigt blev populær og i ca. 1870’erne kom den til Sydeuropa og er i dag en populær frugt i Middelhavsområdet.

» Læs resten «

Frugt og Grønt Tilbud Uge 44

knoldselleri_  - Knoldselleri 
er en grøntsag og en af de gode danske rodfrugter, som har sæson efterår og vinter. Knoldselleri tilhører skærmblomstfamilien og er nært beslægtet med Bladselleri.

En knoldselleri er kuglerund med lidt knudrede rødder. Den kan variere i størrelse, men en gennemsnitlig knold er på størrelse med et lille hvidkålshoved.

» Læs resten «

Frugt og Grønt Tilbud Uge 43

 butternut sq - Butternuts Squash 

Græskar stammer oprindelig fra Mexico og Sydamerika. Man mener, at indianerne allerede dyrkede dem 7.000 år før vor tidsregning. De kom til Europa i 1600-tallet og der blev udviklet forskellige sorter i Middelhavslandene.

» Læs resten «

Frugt og Grønt Tilbud Uge 42

sorte raeddikker.jpg web  –  Ræddike
(Raphanus sativus L. var. niger) er en gammel grønsag bl.a. kendt fra Ægypten tilbage til år 2.500 før Kristus både som grøntsag og olieplante.

» Læs resten «

Frugt og Grønt Tilbud Uge 41

 

boghette_1   –  Bøgehatte 
også kaldet Hon Shimeji, vokser i klynger af kompakte 2-5 cm høje hvide stængler med små lysbrune eller hvide hatte.

» Læs resten «

Frugt og grønt Tilbud uge 40

Pomelo 4  –  Pomelo 
eller pompelmus er den største af alle citrusfrugter.
Den stammer oprindeligt fra Sydøstasien, men har for lang tid siden bredt sig til det øvrige Asien. Det har givet forskellig sorter,
som har tilpasset sig det lokale klima og den lokale smag.Pomeloen, som er den største citrusfrugt, kan være både pæreformet og rund.

» Læs resten «

Frugt og grønt tilbud uge 39

papaya 4  -  Papaya 
er et stort melonagtigt bær der først er grønt og ved modenhed kan variere fra gul over til orange eller laksefarvet. 

I troperne kan Papapya  de blive op til 80 cm lange og veje op til 9 kilo. Her kaldes træet også for “medicintræet” og frugten for “sundhedsmelonen”,

» Læs resten «