Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 36

Mange kender nok bedst figen i flad form fra barndommens madpakker, men den friske frugt er en dekadent delikatesse, man også bør unde sig selv.

Nogle Bibelhistorikere mener, at det var fignen (og ikke æblet), som var den forbudte frugt, der blev plukket af kundskabens træ.

Figner har været dyrket i Middelhavsområdet i flere tusinde år. Man har ved Jordan floden fundet fossile figner, som var mere end 10.000 år gamle.

Omkring 1575 havde spanske bosættere frugten med til Amerika, og Californien er i dag verdens 2. største producent af figner, på trods af at amerikanerne ikke bryder sig om dem.

Figen er en frugtstandssamfrugt, dannet af en krukkeformet blomsterstand, med mængder af små blomster indeni. Når den er moden er den blød og mørkegrøn eller blåviolet.

Figner modner ikke ordentligt efter plukning og bør derfor først plukkes når de er modne.  Frugtkødet er meget sødt, da det har et stort indhold af sukkerarter.

Mange betragter fignen som en sensuel spise, og det er da også en særlig og sanselig oplevelse at sætte tænderne i den grønlilla frugt.

De friske figner kan spises, som de er (spis bare skallen også), eller spis fignerne på ristet brød med ricotta eller gedeost og honning. Som mange andre frugter gør friske figner sig også godt som det søde indslag i en salat, gerne i selskab med sprøde og bitre elementer. Og endeligt fungerer de friske figner også rigtig godt som topping på fx havregryn, -grød eller yoghurt.


NYHEDER fra CPH Markets :

Danske Kirsebær og Rabarber er slut for denne sæson.

Vi kan tilbyde Friske Tyttebær fra Sverige

Fra Italien er der kommer Santa Maria Pærer 84 stk. pr. ks.

Hollandske Rabarber 6 kg. ks.

Kirsebær kan vi bestille fra Canada, men vær opmærksom på prisen som er ret høj pga. den dyre forsendelse.

Ambrosia Hybrid majskolber er en forholdsvis ny sort her i Danmark. De er mere søde og saftige end de almindelige gule majskolber. Man kan kende dem ved at kolben indeholder både hvide og gule majs blandet mellem hinanden. Tilbud uge 36