Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 28

Utrillo Ærter

Friske ærter hører med til den danske sommer. Utrillo-ærten som er på tilbud denne uge, er den mest dyrkede sort i Danmark, og det er der en god grund til. Ærterne har en særdeles god smag, der er både saftig og sød. De store præsentable bælge, gør dem ganske indbydende og fristende.

Ærter er en af de ældste afgrøder, som findes. De har været dyrket i titusinder af år og stammer sandsynligvis fra Mellemøsten og Asien.

I 1600-tallet blev de grønne ærter, som vi kender i dag, almindelige at dyrke på vore breddegrader. I dag dyrkes der grønne ærter over hele verden. De største producenter er USA og Storbritannien. Her i Danmark er de fleste ærter der dyrkes til frost og konserves. Det kølige sommerklima her i Skandinavien er ideelt til ærtedyrkning.

Danske, friske grønne ærter har sæson fra juni til september, men allerede i april og maj kan vi købe importerede ærtebælge.

Ærter er gode som tilbehør, i salater, saucer og supper, eller spis dem som snack. Ærter er en af de få grøntsager, som ethvert barn kender og gerne spiser, som om det var slik.

 

Nyt på Torvet :

Fra Tyskland :
Skærmdild i bundter. Bobby Bønner, Snit og hestebønner alle i 5 kg. ks. Solbær 10 x 500 gr.

Der er kommet Dino meloner fra Spanien.

Danske Rød Grønkål 6 x 500 gr. samt Romanesco i 8 stk. ks.

Fra Belgien er der kommet sorte Cherrytomater på stilk. 3 kg. ks.

Til slut er der kommet Mini Kantareller fra Bulgarien.