Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 25

Den rødgrønne rabarber anvendes som en frugt, men er botanisk set en grøntsag. I 1608 blev rabarberen bragt til Europa af en italiensk botanist, som erstatning for den kinesiske rabarber der blev anvendt medicinsk. I 1830’erne kom den til Danmark og blev anvendt til rødgrød og kompot.

Rabarber er en flerårig plante, som man kan høste på i 5-10 år. Den behøver en kold sæson for at blomstre, hvilket gør den ideel til det nordlige klima.

Rabarber er først og fremmest kraftigt syrlige i rå tilstand, og de store trevlede stængler bør tilberedes inden de spises. Men prøv at dyppe de spæde stængler i sukker – det er en lækker mundfuld som smager af sommer.

Der findes et utal af anvendelsesmuligheder med rabarber. Tærter, kager og marmelade og suppe er klassiske måder at bruge rabarberen på. Stænglerne er meget saftholdige og kan derfor meget fint bruges til fremstilling af saft og juice.

I det salte køkken går rabarber godt til lam, gris og som et syrligt indslag til gammeldags stegt kylling. Prøv også at blande helt tynde strimler af skrællet rabarber i din forårssalat, det giver en frisk syre og et dejligt sprødt bid.

Fjern toppen af stænglen ved bladene og rens rabarberen for jord. Bunden af stænglen er den sødeste del af rabarberen, så undlad at skære den fra.

 

Nyheder fra Torvet 

Fra DANMARK kan vi tilbyde :
Nyhøstede Løg i bdt. 10bdt pr. ks. samt små springløg 14 bdt. pr. ks.
Røde Spidskål 8 stk. ks.
Solportolak i potter og Hindbær 6 x 125 gr.
Hyldeblomst 1 kg. (Bestilles 2 dage før levering.)

Stikkelsbær Grønne 10 x 500 gr. fra Tyskland og Majskolber fra Spanien.