Asparges er en af de ældst dyrkede køkkenurter. Helt fra oldtiden har asparges været kendt i Ægypten og Romerriget og værdsat som en stor delikatesse.
Her i landet omtales aspargesplanten fra det sekstende århundrede – dog hovedsagelig kun som dyrket i herregårdshaverne.
Forskellen på hvide og grønne asparges er kun afdyrkningsmæssig art.
Hvide asparges får man, når man sætter jorden op i bede over aspargesrækken og stikker de opgroede aspargesskud nede i jorden i bedet.
Grønne asparges får man, når man undlader at sætte jorden op i bede og lader aspargesskuddene vokse direkte og frit op i sollyset.
De får ved lysets og solens påvirkning den grønne farve og dermed et større vitaminindhold end de hvide asparges.
De hvide asparges har en noget træet overflade, som skal skrælles væk, inden de spises, hvorimod de grønne asparges er uden den træede overflade og kan anvendes uskrællet.
set på:
Mispel 7,2kg – Nektariner og Flade Ferskener samt kernefattige Vandmeloner og Majs kolber 30stk. alle fra Spanien.
Haranero Chili røde eller Gule 2kg. Lilla radiser m/top 12bdt og Grønne Tomater m/stilk 5kg. alle fra Holland.
Hvide Auberginer 3kg og Tomater 6kg str. 57/67 Fra Danmark.