Persillerod stammer fra Middelhavsområdet og blev i starten brugt som lægeurt mod forskellige lidelser. Den blev senere udbredt i Nordtyskland og kom til Danmark omkring 1400-tallet, da hollandske bønner kom til Amager for at dyrke grøntsager til det danske hof.
Persillerod tilhører skærmblomstfamilien og er en variant af persille. Som navnet siger, er det roden – en opsvulmet pælerod – som vi spiser. Planten kræver megen plads og vokser bedst i sandet muldjord, og jorden skal være fugtig under spiringen.
Persillerødder er lysebrune, ofte med rustbrune pletter på skrællen. Indeni er de kridhvide. De dufter og smager som persille. Mild i smagen, sprød og knasende i biddet.
Persillerod skal skrælles før anvendelse.
Persillerødder kan tilberedes på forskellig vis. De kan dampes, bages, koges og pureres. De kan bruges sammen med andre rodfrugter i grøntsagssupper, sammenkogte retter, vegetarretter og som garniture til middagsretter. Kan også anvendes rå i salater, enten revne eller i tern. De kan skæres i stave, og serveres med dip eller hummus.
Nyheder :
Fra DANMARK
Grønne Asparges 20 x 250 gr. samt danske Springløg 14 bdt. pr. ks.
Vores danske leverandør af spiseblomster, kan nu tilbyde :
Jernurt, Morgenfrue, Løvemund, Hornviol, Blomstermix, Biblommer, Tagetes, Roser og Hvidløgsblomst.
Fra Holland : Mini Gulerødder 4 x 1 kg. og gule Squash i 5 kg. ks.
Tykke hvide Asparges AAA – fra Tyskland. 5 kg. ks