Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 14

 

 

 

 

 

 

Radise er en grøntsag. Hele planten er spiselig, men vi spiser normalt kun roden (den opsvulmede rodstok) og ikke bladene. Radise tilhører korsblomst familien ligesom skorzonerrod og peberrod.

Radiser er en sprød og skøn smagsoplevelse. De findes i forskellige sorter. Nogle er kuglerunde og helt røde udvendig, andre er aflange og røde med hvid rodspids. Indeni er farven hvid. Radisers styrke afhænger bl.a. af sorten, hvornår de høstes, og af hvor meget vand de har fået.

De rødhvide radiser tilhører det kolde køkken. Sammen med rygeost er radiser forrygende. Tag et godt kernerugbrød og smør med rygeost. Put skiver af radise på toppen. En anden sommerklassiker er røget makrel med radiser, pryd dine grønne salater med små farvebomber, spark til ostemaden eller nyd ganske simpelt knæksprøde radiser med lidt koldt smør og et drys havsalt.

TIP : Radisen holder sig bedst uden top. Nip toppen af, skyl radiserne og opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet, så holder de sig friske i en uges tid.


Nyheder fra Torvet :

  Der er kommet Danske Agurker 14 stk. ks. 

  Rabarber 10 bdt. ks. 

  Ramsløg bdt. med 75 gr. eller 500 gr. bakker 

Fra Belgien er der kommet sorte Cherrytomater med stilk. 3 kg. ks.

1 kg. Morkler fra Kina

1 kg. Kantareller fra Tanzania

1 kg. sort Trompet fra USA