Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 13

Kiwi er  en frugt, som har størrelse og form, som et stort hønseæg. Det tynde skind på kiwien er beigebrunt og fint behåret. Skindet spises ikke. Når frugten skrælles, kommer det flotte grønne frugtkød til syne. Skæres frugten over, kan man se de små sorte frø, der sidder i stjerneform rundt om den cremehvide midte. Frøene er ligesom frugtkødet spiselige.

Kiwi stammer fra Kina, hvor den stadig dyrkes. Men i dag er den største producent Italien efterfulgt af New Zealand. Af andre store producentlande kan nævnes Frankrig, Spanien, USA, Japan og Taiwan.

Navnet kiwi blev første gang anvendt i 1959 af det new zealandske eksporthus Turnes and Growers, som opkaldte frugten efter New Zealands nationalfugl. Verden over er frugten nu mest kendt som kiwi, men i Australien bruger man af og til det oprindelige navn, Chinese gooseberries.

Kiwi plukkes normalt umoden, men kan modne ved stuetemperatur. Frugten er følsom over for ætylen, og man kan fremskynde modningen ved at lægge kiwifrugter sammen med æbler og tomater, som udskiller ætylen.

 

Nyheder på Copenhagen Markets

Zebra tomater grønne 3,5 kg fra Italien

Spændende nyheder direkte fra Rungis i Frankrig. Ankomst fredag 25/3:

Baby artiskokker, Vild rocula, Ratte grenaille kartofler, Hvidløg røget, Baby majroer, Baby rødbeder, Mini bolchebeder, Kørvelrod, Gule beder.
Noire Crimee og Marmande tomater, Grønne og hvide asparges samt Vagtelæg.

 

Stigende priser samt meget få mængder af flere varer grupper.

Grundet de store udfordringer med stigende diesel priser er der kraftige stigende priser på stort set alle vare grupper.

Samtidig er der store strejker i Spanien hvor vognmandsfirmaer bliver hårdt ramt med hærværk på deres lastbiler så de ikke kan køre videre.

Alt dette gør at der ikke kommer varer nok ud på markedet og det sender priserne endnu mere i vejret.

Du skal derfor forvente at de fleste priser på frugt og grønt vil stige de kommende uger.

Vi beklager ulejligheden.