Rosenkål er den yngste af de dyrkede sorter af have-kål. Oprindelsen er ikke kendt, men man mener at de første blev dyrket i Belgien i 1200-tallet.
I 1500-tallet blev der dyrket store mængder af rosenkål i nærheden af Bruxelles. På hollandsk hedder byen Brussel, heraf kommer det engelske navn brussels sprout.
Rosenkål er sideknopper, som vokser på en lang stængel. Ved hvert blad bærer planten en sideknop, som rummer plantens opsparede næring. Disse sideknopper bliver til små, faste hoveder opbygget af grønne blade.
Rosenkål smager formidabelt, når blot de tilberedes nænsomt. Rosenkål skal have bid.
Hele rosenkål koges let møre og anvendes som tilbehør. De må ikke koge for meget, da de let bliver grålige og kedelige i smagen.
Ovnbagt rosenkål er både nemt og lækkert : Del rosenkål i halve og kom dem i et ildfast fad. Dryp dem med olie, og giv dem lidt salt. Vend det godt rundt. Du kan også give dem lidt citronsaft. Bag dine rosenkål og vend dem en gang eller to under turen i ovnen. Inden servering kan du tilsætte friskhakket persille.
Lilla mini Artiskokker i bdt. samt Ærter i 5 kg. ks. fra Italien
Kantareller 1 kg. ks. fra USA
Tragtkantareller fra Frankrig
Sweet Saphire, – aflange røde Druer fra Namibia 4,5 kg.
Williams Pærer fra Sydafrika 12,5 kg.