Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 6


Knoldselleri er en af gode danske rodfrugter, der har sæson efterår og vinter. Den tilhører skærmblomstfamilien og er nært beslægtet med bladselleri. Det er primært knolden, som anvendes i madlavningen, men både blade og stilke kan anvendes til fond.

Den dyrkede knoldselleri stammer fra den vildtvoksende selleri, der gror i Middelhavslandene og på strand-enge her i landet. Knoldselleri kom til Danmark i 1400-tallet, men blev i første omgang brugt som urtemedicin. Det var først omkring 1800-tallet, at den blev almindelig at dyrke og spise.

En knoldselleri er rund med lidt knudrede overflade. Den kan variere i størrelse, men en gennemsnitlig selleri er lidt mindre end en håndbold. Skrællen er brunlig, og øverst hvor bladtoppen har siddet, kan den være grønlig.

Du skal skrælle din knoldselleri inden tilberedning. Selleri-køddet helt hvidt. For at undgå at din udskåret selleri bliver brun kan du blanchere den i få minutter, eller du kan tilsætte syre eksempelvis citronsaft eller eddike.

Knoldselleriens karakteristiske smag kommer fra æteriske olier, og den kan virke ret dominerende i en ret.
I rå tilstand har selleri en skarp og bitter smag, mens den er mere sød og med umami-smag, når den er kogt, bagt eller stegt.

Knoldselleri er en klassiker i supper og gryderetter, men den har mange anvendelsesmuligheder. Brug den i mos med kartofler, skær den i skiver, vend den i æg og rasp og steg den på panden eller bag den i ovnen dækket i salt, til den bliver mør som smør. Skåret i helt tynde skiver på mandolinjern er knoldselleri også god råmarineret.

 

Nyheder fra :

Kumquat 2 kg. samt store Papaya fra Spanien.

Piel de sapo meloner (Frøskinds) 7 stl. ks. fra Brasilien

Gule blommer fra Sydafrika

Plantains madbananer i 18 kg. ks.