Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 3

Jordskokken hørte til hos indianerne. Opdagelsesrejsende europæere tog den med hjem, hvor den hurtigt spredte sig, også nordpå, fordi den vokser så fint i kulde og frost. Efterhånden som kartoflen vandt frem, blev den udkonkurreret, og efter 2. Verdenskrig spiste og dyrkede man den næsten ikke mere. Det er først nu i de senere årtier at Jordskokken er begyndt at komme frem igen og især nu med Det nynordiske køkken, der hylder de robuste rodfrugter.

Jordskokker kan være besværlige at skrælle fordi de er så knudrede så lad skrællen blive på, den smager godt. Du kan nøjes med at børste og skylle dem grundigt.

Rå jordskokker er friske og knasende sprøde, med en sød og nøddeagtig smag. Skær dem i tynde skiver og brug dem i en lækker salat, med f.eks. æbler og nødder. Undgå misfarvning ved at marinere dem i citron eller anden syre.

Tilberedt bliver jordskokker bløde og milde, med en sød og jordagtig smag. De kogte Jordskokker kan fremtrylle bløde, cremede supper og puréer. De kan også gratineres i ovn med parmesan, rasp og olivenolie. Mums, lækkert….

 


Nyheder fra CPH markedet :

Fra Holland : Red Love æbler  6 kg.=48 stk. –  samt lilla Rosenkål i 5 kg. ks.

Gule og lilla Blomkål 8 stk. fra Italien

Muskat Læder Græskar fra Frankrig 3 stk. ks.

Litchi 2 kg. ks. fra Sydafrika