Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og grønt tilbud uge 50

Padron er virkelig en gudespise. Har man rejst i Spanien, er man formentlig stødt på Pimientos de Padron som en lækker tapas.

Padron Pimientos er egentlig en form for peberfrugt, men ligner mere en chili og smager sødligt, men bestemt ikke af peberfrugt.

Padron er en helt almindelig spise i Spanien, hvor alle markeder har dem og hvor de serveres på stort set alle tapasbarer.

Pimientos de Padron spises sjældent rå, da de er noget bitre, men når de bliver ristet og saltet får de en sødme, der spiller fantastisk sammen med det bitre.

Hvad der gør Padron særlig specielle er, at de varierer meget i styrke. De fleste er milde og søde i smagen og så er der enkelte, der er temmelig stærke. Man siger at ca. fem pct. er stærke og det er lidt som at spille russisk roulette. Man ved ikke, hvornår man får en af de stærke. Selv de hotte er dog ikke stærkere, end at de med nydelse kan spises hele.

Tilberedningen af Padron er simpel: Peberne vendes let i olie, grilles eller steges over stærk varme til skindet ‘popper’ let og de begynder at blive sprøde. De drysses med flagesalt og spises hele som snack. Smagen er varm peberagtig og meget lækker.

Padron bliver til en pragtfuld snack med lidt hvidløg og godt med friskrevet italiensk pecorino.

De er som sagt let bitre i rå tilstand, men nogle holder af at bruge dem i salat, – det er en smagssag.

Man kan selvfølgelig også bruge dem i mad, hvor man normalt ville bruge en mild chili eller peberfrugt.

 

Nyt fra Cph. Markedet :

Chokolade Appelsiner 3 kg. fra Spanien

Rød Julesalat fra Holland

Sorte Cherrytomater på stilk fra Belgien

Svampe : Sort Trompet, Pighatte og Tragtkantareller