Bøgehatte, vokser i klynger af kompakte 2-5 cm høje stængler med små lysbrune hatte.
Som de fleste svampearter, har bøgehatte eksisteret i flere århundreder. Den findes ret sjældent i naturen men vokser i tempererede skovområder på udgået løvtræ, især bøgetræ.
Den dyrkes i væksthuse og kræver en høj temperatur for at udvikle sig, og det tager op til 100 dage før den er spiseklar.
Bøgehat har en ganske mild nøddeagtig smag og er meget sprød selv efter tilberedning. Hele svampen kan anvendes. Stokken smager ligeså godt som selve hatten.
Bøgehatten er i de seneste år blevet en af de mest populære spisesvampe i Asien.
Før tilberedning skæres bunden af, så bøgehattene kan deles enkelvis ved foden.
Den er god til vildtkød, fisk og skaldyr, supper, stuvninger og saucer.
Set på Markedet :
12 stk. Pomolo og Rambutan 2 kg. fra Vietnam
Friske Kokosnødder fra Thailand 9 stk.
4 kg.Pitahaya og Runde Courgetter med 4,2 kg. Begge fra Spanien
5 kg. Borettaneløg fra Italien