Squash menes at stamme fra Tehuacan-dalen i Mexico, hvor indianere dyrkede den helt tilbage til mellem 5.000 og 7.000 år før vores tidsregning. Den blev introduceret til Europa i 1600-tallet.
Squash, Zucchini eller Courgette? De forskellige navne er i virkeligheden et ganske godt billede af, hvor udbredt squashen er i verden.
Zucchini er den italienske betegnelse, Courgette den franske og Squash er den engelske. Uanset, hvad du kalder den, så er denne grønne sag absolut værd at byde velkommen i dit køkken.
Den grønne agurkelignende squash er i virkeligheden umodne frugter af græskarfamilien. Smagen er sødlig og med en diskret nøddesmag. Den findes både i grøn og gul og i runde og aflange former. Nogen synes, at squash smager af for lidt, men du finder næppe en anden grøntsag, der kan tilberedes på så mange måder.
Squash kan bruges både i varme og kolde retter. I bagværk og i syltekøkkenet. Den er god lynstegt med friske krydderurter og et dryp citronsaft som garniture til kødretter eller fisk, brug den som tærtefyld eller i ovnbagt æggekage. Fast ingrediens i ratatouille. Kan også flækkes, udhules og fyldes med enten kød- eller grøntsagsfyld. Gode i wok- og gryderetter. Lækre rå i salater, og så er revet squash velegnet i brød og kager.
Nyheder set på CPH Market :
Danmark :
Rosenkål på stok.
Flower sprout / Kålskud 10×200 gr.
Frankrig :
Hasselnødder 24+ mm. Hasselnødder 38+ mm. (5 kg. pr. ks.)
Tyrkiet :
Tørret Figner 4 kg.ks.
Tørret Abricoser uden svovl i 5 kg.ks.