Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 35

Brombær er en flerfoldssamfrugt som har mange små blåsorte stenfrugter, der er saftige og meget aromatiske. Brombær vokser vildt i løv og i nåleskov. I skovbryn og i hegn og krat.

Nogle brombærsorter trives bedst i fugtige miljøer, mens andre har det bedre i mere tørre omgivelser. Planten er meget udbredt i den østlige del af landet.

Brombær skal være sorte ved høst og stilken skal slippe let når de plukkes.

Brug de modne bær rå og gerne i en salat eks. med blå ost og nødder. Du kan koge dine brombær til syltetøj eller bruge dem i bagværk, eksempelvis i frugttærter og muffins. Råsyltning er en simpel og skånsom måde at bruge brombærrene: bare vend de modne bær med sukker og eventuelt en ekstra smagsgiver f.eks. vanilje, rosmarin eller lakrids. Lad det stå køligt.

Historie : Brombær gav fattige mennesker en lille ekstra skilling, idet bærrene blev plukket og solgt til brug i finere husholdningerne. Bærrene blev syltet især til pandekager og blodpølse men var også populære tørre i suppe og grød. Udover bærrene anvendtes bladene til at hele sår og hjalp folk mod lungelidelser.

 

Set på torvet :

Danske Clara friis pærer og danske Discovery æbler.

Hokaido græskar også danske 

Fra Tyrkiet har vi set Sultanas druer. Superlækre søde vindruer.

 

Der er kommer masser af flotte svenske svampe