Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 17

Majroen er en skøn, men lidt overset nordisk roe.  Den vokser delvist over jorden og den nederste del er hvid og den øverste del er pink, rødlig eller lettere grøn, alt efter hvor sollyset har ramt. Selve kødet er helt hvidt.

Majroen trives godt i vores kølige og fugtige klima og er ret taknemmelig at dyrke. Den vokser delvist over jorden og er høstklar i løbet af 45-50 dage.

Majroen er bedst, når den ikke bliver for stor, så skal de blot skrubbes og ikke skrælles.

Den har saftigt kød med en fin, mild og sprød kålsmag. Når toppen er på kan bladene dampes eller steges som spinat.

Majroer skal tilberedes nænsomt, så de bevarer sprødhed og smag.

Majroen kan skæres i skiver, rives til en lækker råkostsalat eller dampes og spises som tilbehør. Prøv at skære dem i papirtynde skiver og vend dem med lidt lime eller citronsaft og olivenolie, timian eller persille.

De er velegnet til retter med kød som f.eks. and, lam eller skinke fx lammefrikassé, stegt flæsk eller braiseret nakkefilét.

Det er muligt at fryse majroerne efter balancering, – og på den måde kan du gemme og bruge majroer til retter uden for sæson.

 

Nyheder fra Copenhagen Markets :

Fra Danmark :
Radiser med top (lidt små)
Grønne asparges i bdt. med 250 gr.
Tomater også grønne.

Fra Frankrig :
Zebra tomater. Kumato tomater og Cor de beuf tomater (Tyrehjerte tomater)

Samt Treviso salat fra Italien