Blomkål er blevet dyrket i Vesten siden 1600-tallet. Det er en krævende plante, som skal have de helt rigtige jord- og temperaturforhold.
Derudover er avleren nødt til at dække markerne med store insektnet, for at ubudne gæster ikke giver sig i kast med det hvide blomkålshoved.
Blomkål kategoriseres som en blomstergrøntsag, da ‘hovedet’ faktisk kan siges at være en slags underudviklet blomst,
der beskyttes af de store grønne blade.
Det er i familie med hvidkål og findes også i en lysegrøn udgave, kaldet Romanesco.
Romanesco kål er en hybrid mellem broccoli og blomkål, har en mild kålsmag og er en anelse sødere og meget dekorativ.
Det består af en masse blomkålsknopper, der sidder samlet i buketter omkring stokken og kaldes derfor en kraftig omdannet blomsterstand.
Frisk blomkål smager nøddeagtigt og sødt
set på:
De første Danske Agurker er kommet
Williams Pærer fra RSA.
Gule Courgetter fra Holland.
Spanske Grønne Asparges 10x250g
Ærter fra Italien 5kg pr. kasse.