Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 4

Jordskokken  er oprindelig fra Nordamerika, hvor de blev dyrket af indianerne. De blev bragt til Frankrig i begyndelsen af 1600-tallet, hvor de blev udbredt til Europa og anvendt både som dyrefoder og på middagsbordet. I løbet af 1800-tallet blev de udkonkurreret af kartoflerne, og forsvandt mere eller mindre. De er dog igen ved at få en renæssance og bliver desuden dyrket i mange køkkenhaver.

Jordskok tilhører kurvblomstfamilien. De er beslægtet med skorzonerrod. Det er stængelknoldene, der spises. De dannes under jorden på samme måde som kartofler. Jordskok er flerårig, og den vokser kraftigt og bliver en til to meter høj i løbet af sommeren.

Jordskokker har en brunlig overflade, men indeni er de hvide. Jordskokker har knolde med mange små gevækster. De er derfor besværlige at rengøre. Brug en stiv børste til at fjerne jord og skær de mindste udposninger væk. Jordskokker kan spises med skræl eller skrælles med en tyndskræller, hvis man foretrækker det. Kom evt. lidt citronsaft i vandet, så undgår du at rengjorte jordskokker ikke bliver brunlige.

Rå jordskokker i tynde skiver er sprøde og gode i salater. De bør marineres i citron eller anden syre for at undgå misfarvning.

Jordskokker kan blandes med andre rodfrugter som tilbehør til middagsmaden, eller de kan serveres kogte i stedet for kartofler. De bliver lidt bløde ved varmebehandling og mister nemt sprødheden. Men skæres de i tynde skiver, vendes i olie og bages ved høj temperatur i ovnen eller frituresteges, så får man de lækreste hjemmelavede chips. Jordskokker er også en skøn ingrediens i grøntsagssuppe, puréer og saucer, hvor de bliver blendet efter kogning.

 

Nyheder :

Sharonfrugter, – 16 stk. fra Israel.

De første hollandske agurker er kommet.

Masser af søde appelsiner fra Grækenland

Vi har også set Kirsebærgrene på Cph. Markets. Sælges kun med 10 bdt. pr. spand.