Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt. Uge 51 – 52

Spinat er en drøm af en grøntsag. At den af nogen bliver udnævnt til hadegrønsag er ikke til at forstå.

Spinat stammer fra Persien, og har været dyrket der siden 600 år før vor tidsregning. Den har spredt sig langsomt, først til Kina og Indien, hvor man dyrker den i de højest liggende dele af landet, og på de køligste årstider. Den kom først til Danmark i middelalderen.

Spinat er nu favoritgrønsag over hele verden. Dens enorme grokraft, og evne til at forme sig efter et mylder af tilberedninger.  Den har en god evne til at give sin personlighed videre til de retter den indgår i.

Der findes mange slags spinat, nogle med glinsende kæmpeblade på størrelse med rabarberblade. Andre har buklede blade som savoykål, og andre igen glatte spydspidsformede.

Sørg for at skylle spinaten godt.  Spinat skal ikke krammes sammen, men skylles i store mængder koldt vand.

Helt spæd spinat spiser man bare som salat. Større blade skal blancheres, og det kan man gøre på flere måder. Den bedste er at dyppe dem kort i en stor gryde med kogende, saltet vand, tilsat en sjat olie.

Spinat skal have meget kort tid, højst et minut hvis vandet ellers spilkoger, og der er nok af det, så temperaturen ikke falder for meget når man kommer bladene i. Skyl med koldt vand i dørslaget, medmindre spinaten skal spises varm, som den er.

Den anden metode er bare at komme spinaten i en gryde med det vand der hænger ved, og dampe under låg til den er faldet sammen.

Tryk den blancherede spinat helt fri for vand i dørslaget, hvis den skal bruges videre i en opskrift. For meget væske vil ødelægge enhver ret.

 

Chokolade appelsiner fra Spanien. 5 kg. ks. med 18 stk.

Løg med top. 16 x 3 stk. pr. ks. også fra Spanien.

 

Fra Italien : Pommerans i 7 kg. ks.