Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 49

Enoki svampen, som også kaldes Fløjlsfod, kan findes i den danske natur fra sen efterår og hele vinteren igennem. Det er dog den dyrkede Enoki svamp, vi kender bedst og som oftest bruges i asiatisk mad. Man kan sige, at Enoki svampe er Japans svar på champignon.

Den dyrkede Enoki svamp har en lang tynd stok en lille hat, og farven er hvid. Den ligner ikke den vilde Fløjsfod, som har en kort, fløjsbehåret stok, en større hat og er mere gulbrun på både hat og stok.

Enoki har en fin mild nøddeagtig smag. Den lille, porcelænsagtige svamp er dekorativ og kan pynte enhver ret med sit uskyldige udseende.

Skær roden væk. Som det gælder for alle svampe, er det bedst at undgå at skylle dem. Så mister den sin særlige smag og konsistens.

Du kan bruge Enoki svampe i kolde salater eller asiatiske ruller. De kan også anvendes let kogt i klare supper eller wokretter.  Vær opmærksom på, at konsistensen bliver sej ved længere tids opvarmning. Kom dem derfor i retten til allersidst.

Bemærk:
Svampe kan til tider udvikle et lag hvidt “skimmel” på rødderne. Det gør de, fordi det er levende organismer, der fortsætter med at udvikle sig, efter de er plukket. Det hvide lag er svampens naturlige mycelium, som den danner for at prøve at formere sig, når den ikke er i jord, og det er ikke på nogen måde farligt. Hvis selve svampen dufter frisk og er fast i kødet, skæres rødderne blot væk, som man jo oftest ville gøre alligevel.

 

Nyheder fra Cph. markedet :

Fra Italien er der kommet pomerans i 7 kg. ks. samt rødbeder med top.

Ferskner fra Sydafrika i kasser med 2,3 kg.