Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 48

Padrón Peber skulle engang i 1500-tallet være bragt fra det område, som i dag er Mexico, til Spanien af nogle franciskanermunke, der begyndte at dyrke dem ved en landsby kaldet Herbón i Galicien. Denne by ligger i kommunen Padrón, og deraf har de fået deres navn.

Padrón peber har medført et ordsprog, der også anvendes i mange andre sammenhænge: Coma os pementos de Padrón: uns pican e outros non, hvilket betyder: nogle bider, andre ikke.

At spise de små peberfrugter er nemlig som at spille en omgang kulinarisk russisk roulette. Nogle enkelte af peberfrugterne er bare stærke, som var de chilier, mens andre smager frisk og nærmest sødt og kan minde om friskplukkede ærtebælge.

Det anslås, at mellem fem og ti procent af dem er stærke, men denne regel holder ikke altid og man kan aldrig vide sig sikker.

Vil man undgå at få smagsløgene helt svedet af, er det eneste, man kan gøre, at bide forsigtigt i enden på hver peberfrugt, inden man spiser det hele. Men det er dette spil, denne frygt, som gør det så spændende at spise peberfrugterne fra Padrón.

Steg peberfrugterne i et par minutter i olivenolie, til skindet får “vabler”. Drys med groft salt, og spis dem varme og med fingrene.

De bliver til en pragtfuld snack med lidt hvidløg og godt med friskrevet italiensk pecorino.

Padrón er meget bitre i rå tilstand.

 

Nyheder fra Cph. markets :

Danske Cox orange Æbler.