Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 46

Passionsfrugt eller purpurgrenadil, som den også kaldes, stammer oprindeligt fra Sydamerika, hvor indianerne har dyrket planten og frugterne i flere hundrede år.

Navnet menes at stamme fra de spanske kolonipræster, der brugte plantens blomster til at forklare “El passion”, Jesu korsfæstelse. Når man har set blomsten, ved man hvorfor. Midt i blomsten sidder de grønne støvdragere på en sådan måde, at de kan ligne et kors.

En moden passionsfrugt har en let grønbrun farvet skal. Efter høst afgiver frugten en del vand, som gør at overfladen bliver ujævn og skrumper ind, dette indikerer at frugten er spisemoden.

Frugtkødet er rødgult og geléagtigt og desuden fyldt med en mænde små frø, som er rig på proteiner. Frugtkød og frø spises sammen. Smagen er syrlig, eksotisk og aromatisk.

Passionsfrugten bliver primært anvendt i drinks, juicer og desserter. Det er også lækkert rørt sammen med yoghurt eller direkte fra frugten.

Tip til at få saften ud (uden kernerne), kan du gnide frugtkødet gennem en si eller presse de to halvdele i en citruspresser.

 


Nyheder fra Cph. markets :

Italienske kaktusfigner 10 x 500 gr. pr. ks.

Ramsløgskapers i 1 kg. vacum.