Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 44


Tranebær er dejlige både i det søde og det salte køkken.

I USA og Canada er der ingen Thanksgiving uden tranebærsauce, og det højrøde bær er også populært i engelsk julemad, hvor det med sin syrlige sødme smager lækkert som tilbehør til kød som and, vildt, svin eller kalkun.

Tranebær er meget bitre og syrlige og spises sjældent rå. De skal koges for at kunne frigive alle deres smagsnuancer.

Brug dem til kompot, saft, sauce eller gelé og gerne med rigeligt sukker for at balancere syrligheden og bitterheden. Tranebær og æbler klæder hinanden vældigt godt, og så er de julede bær skønne i kager, hvor de lige gives et hurtigt sukkeropkog inden. De kan fint hamle op med julens krydderier som nellike, kanel og vanille. Prøv dem i en klistret upside-down-kage eller brug tørrede, finthakkede tranebær i julens sprøde vanillesmåkager. Tranebærsaft udgør i øvrigt også hovedingrediensen i den populære cocktail Cosmopolitan.

Danske Tranebær har sæson fra oktober til december.

 


Set på torvet :

Fra Italien : Castel franco, Cime de rape, Løvetand og Treviso salater.
Trøfler fra Piemonte.

Flowersprouts 2 kg. ks. fra Holland.

Fra Spanien er der kommet mini auberginer. Sorte eller grafitti. 4 kg. pr ks.

Danmark :
Grønkål samt rød grønkål på stok.
Rosenkål løse og på stok.
Pyntekål 6 stk.ks. i mixfarver.