Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 40

Rosenkål.

Oldtidens og vikingetidens køkkenhaver hed kålgårde, så historien fortæller os, at kål er noget vi har spist og holdt os i live med i mere end 1000 år. Du kan spise kål året rundt, for kålfamilien er mangfoldig, og der findes både vinter og sommerkål – alle forskellige fra hinanden i både størrelse, farve, smag og tekstur.

Rosenkål er en nem grøntsag. Den sås om foråret, og så passer den ellers stort set sig selv indtil vinteren sætter ind, og vi begynder at høste.

Rosenkål smager formidabelt, når blot de tilberedes nænsomt. Ikke noget med at koge dem helt smattede og lade dem ligge og soppe i kogevandet. Rosenkål skal have bid.

Rosenkål kan spises rå, fint skivet og vendt med f.eks. appelsinstykker, ristede rødder og skalotteløg. Husk en god kraftfuld dressing. Koger du dine rosenkål, skal de blot have 3 minutter, svinges i lidt olivenolie, krydres med salt og peber og dryppes med frisk citronsaft. Og så klæder det rosenkålens let bitre smag at få følgeskab af noget sødme, f.eks. honning eller frugtsaft. Når du skal gøre rosenkål klar, giver du dem et rent snit i enden og piller de yderste grove blade af.

 


Nyheder fra Cph. markedet :

Fra Danmark : Ræddiker. Røde, hvide og sorte, samt Majroer i 5 kg. kasser.

Doyenne pærer fra Holland i 12 kg. kasse.
Franske kastanjer 5 kg.
Satsumas Clementiner fra Spanien 10 kg. kasser. (Lidt sure)