Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 37

fennikel_0

Fennikel  – LAKRIDSKONGEN

Fennikel er en hvid og lysegrøn knold af skærmplantefamilien med dildagtig top. Stammer fra Balkanhalvøen og anses for at være en af de ældst dyrkede grøntsager.

En skøn og sprød grøntsag med en dejlig markant lakridsagtig smag – og en gedigen smagsgiver i køkkenet i både rå og tilberedt tilstand. Er du vild med smagen af anis, må du prøve at spise fennikel.

I Italien er en gammel klassiker med fennikel at dampe dem møre, hvorefter de gratineres med parmesan under grill i ovn. På danske restauranter er fennikelklassikeren at skære gennemsigtigt tynde skiver af fennikel som marineres i olivenolie, citron og dild samt havsalt.

Kan snittes fehårstyndt på pålægsmaskine eller mandolinjern og bruges rå i salater, som når man laver råkost af hvidkål. I rå tilstand ynder fennikel at få følgeskab af tern af abrikoser, blommer, ristede nødder og en god stærk og syrlig oliedressing. Bruger du fennikel i varme retter, kan den bruges som sommerens ”rodfrugt” i tern i gryderetter, let dampet og marineret som følge i pastaretter. Friskdampede tern af fennikel er også eminent vendt i couscous og bulgur. Også godt tilbehør til fisk.

_________________________________________
Copenhagen---logo
Nyheder fra torvet.

Meloner fra Serbien :
Gule vandmeloner 5 stk.
Lemon melon 7-8 stk. (20 kg.)

Pedron peber fra Spanien i 2 kg. ks.

Pomelo 10 stk.ks. fra Kina

Lucas pærer 12 kg. fra Holland
_________________________________________

 

GLÆD JER!!!

Sidst i september ankommer der et nyt, lækkert produkt i vores tørvare sortiment.

Grønne linser fra en lille producent på Samsø og glutenfri linsemel produceret på importerede røde linser.

Vi kan næsten ikke vente 🙂