Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og grønt uge 20

ferskner web

 

 

 

 

 

 

Fersknen stammer fra Kina, den nåede til Persien, og herfra blev den ved Alexander den Stores felttogt o. 330 f. Kr. kendt i Grækenland og senere i Rom. På latin fik den navnet Malus persicum, altså persisk æble. I Flora Danica fra 1648 benævnes den tilsvarende Malus persica, navnet fersken forekommer slet ikke. Først langt senere blev planten rubriceret som den stenfrugt, den er, og fik slægtsnavnet Prunus.

Fersken forekommer i Europa i middelalderen, mens først i 1500-tallets anden halvdel blev den modefrugt i overklassen. Man fik sans for de bløde dessertfrugter, og der blev anlagt haver omgivet af mure, hvor der blev plantet fersknen-, abrikos- og mandeltræer. Ferskner kan under vore himmelstrøg klare sig på friland, hvis den plantes på en beskyttet plads. Ferskner blev fortrinsvis dyrket i herregårdshaverne.

set på:

Copenhagen---logo

 

Danske Hvide Asparges
Danske grønne Jordbær og grønne Tomater kan bestilles med 2 dages varsel.
Kirsebær i 2kg fra Spanien
Runde Courgetter 7kg også fra Spanien
de første Tyske frilands Jordbær i 10x500g.