Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 9

Rosenk-l (1) 
Rosenkålen kan være en yderst lækker spise, men er som mange andre kål desværre en anelse overset. 

Dette er synd, da disse små kålhoveder gemmer på en masse gode næringsstoffer, og så kan de tilmed tilberedes på uendeligt mange måder.

Oprindelsen af rosenkål er ukendt, men man mener at den blev dyrket i Belgien allerede i 1200-tallet. I 1500-tallet blev der dyrket store mængder af rosenkål i nærheden af Bruxelles. På hollandsk hedder byen Brussel, heraf kommer det engelske navn brussels sprout.

Rosenkål er sideknopper, som vokser på en lang stængel. Ved hvert blad bærer planten en sideknop, som rummer plantens opsparede næring. Disse sideknopper bliver til små, faste hoveder opbygget af grønne blade. De høstes når de er ca. 3 cm. i diameter.

Hele rosenkål koges let møre og anvendes som tilbehør. De må ikke koge for meget, da de let bliver grålige og kedelige i smagen.

De kan også skæres i kvarte og ristes i smør sammen med f.eks. babygulerødder.

Rosenkålene kan spises rå, og bruges i f.eks. salater, og som tilbehør.

Prøv eksempelvis at lave en salat af dampede blade af rosenkål, en oliedressing af olivenolie og æble eddike, salt og peber, og tilsæt derefter fintsnittede æbler, lidt rødløg eller skalotteløg, og hakkede valnødder – denne salat kan eventuelt også toppes med små stykker af en fed ost.

Ligeledes kan de små rosenkål dampes, koges, blancheres, steges og bages i ovnen.

Tip :  For at undgå den lidt bitre smag rosenkål kan have, så sørg for at der i retten tilsættes noget sødt, som eksempelvis frugt, honning eller saft.


Copenhagen---logo
Nyheder fra Copenhagen markets :

Danske ramsløg i potter

Rabarber i 6 kg. ks. fra Holland

Fra Spanien : Grønne asparges samt hvide broccoli asparges