Jordskokken stammer fra planten Helianthus tuberosus,
som er en op til to meter høj urt.
Den dyrkes primært på grund af dens rodknolde, som er jordskokkerne.
Jordskokken er i familie med solsikken, og ikke som man måske let kunne tro artiskokken,- som botanisk set er en tidsel.
Smagen af jordskokker kan dog godt minde lidt om artiskokker.
Jordskokkerne stammer oprindeligt fra Nordamerika, hvor de har været dyrket af indianerne i tusinder af år,
langt inden de blev opdaget og kom til Europa.
Jordskokkerne kan spises både rå, og tilberedte, og de kan anvendes til mange lækre retter i køkkenet.
Prøv blandt andet at tilsætte revne, rå jordskokker til salaten, eller lav en råkostsalat af meget tynde skiver af jordskokken
og tilsæt ingredienser som nødder, æbler, og en fed ost – det smager himmelsk.
Tilberedte er de fantastiske både kogte, stegte, bagt i ovnen, som ingrediens i en lækker gratin, i mos, puré, og suppe.
Tip! Hvis du koger dine jordskokker, kan du undgå misfarvning ved at tilsætte en lille smule citronsaft.
Som rå smager jordskokkerne nøddeagtigt, og som tilberedte får de en dejlig mild og sødlig smag.
set på:
Ærter i bælg 4kg. og Rødbeder m/top 12bdt begge fra Spanien
Mix Gulerødder m/top fra Portugal.
Ny høst af Williams Pærer fra Syd Afrika 12,5kg 96stk.