Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt Uge 6

blodappelsin

 

 

 

 

 

 

 

Fra gammel tid har man dyrket citrusfrugter i Italien. Det var højst tænkeligt i det fjerde århundrede at appelsinen kom til Italien fra Asien. Men det var lyse (ikke røde), sure appelsiner.

I det 14. og 15. århundrede bragte portugiserne den søde appelsin til Europa. Derfra kom den til det amerikanske kontinent sammen med andre varianter af citrusfrugten. Men det var først i begyndelsen af det 20. århundrede at blodappelsinen blev videnskabeligt klassificeret på Sicilien.

 

Hvorfor er den rød?

Alle appelsiner indeholder karotin, det samme gul-orange farvestof som giver æggeblommer og gulerødder deres farve. Det der er usædvanligt ved de sicilianske blodappelsiner, som for eksempel sorterne moro, tarocco og sanguinello, er at de udvikler et rødt farvestof kaldet anthocyan, der giver de modne frugter den karakteristiske røde farve

Ikke alle faktorer vedrørende dannelsen af anthocyaner i sicilianske blodappelsiner er helt kendt. Man er stadig ikke helt sikker på om jordbunden overhovedet har nogen indflydelse på frugtens farve. Andre forhold kan enten virke fremmende eller hæmmende på syntesen af den røde pigment efterhånden som frugten modnes. Man har for eksempel bemærket at den begynder at blive rød når det bliver koldt om natten, og når lyset er stærkt om dagen. Hvordan frugten kommer til at smage, er afhængig af flere ting. Masser af solskin er medvirkende til at den får den rigtige mængde frugtsukker, mens regn i små mængder giver frugten en kraftig, ren smag.

Man mener at det er denne enestående kombination af forskellige faktorer der har ført til at vi har den karakteristiske sicilianske blodappelsin. Lignende frugter er blevet dyrket i andre dele af Syditalien såvel som i Spanien, Marokko, Florida og Californien. Men det er efter sigende ikke lykkedes nogen at dyrke blodappelsiner af samme kvalitet som dem der dyrkes på Sicilien.

set på:

Copenhagen---logo

 

Løg med top 14bdt fra Italien ( se Tilbud uge 6)

De Første Danske Agurker som er dyrket i drivhus i Hvidovre kan bestilles med 2 dages varsel.
Flag danmark