Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 5

Depositphotos_46358203_original-1024x856 

Radicchio er et lille sprødt, smukt salathoved med en elegant bitter smag. Den skal behandles rigtigt for at få fuld nydelse ud af den specielle smag.

I Italien rister man ofte radicchio i en god olivenolie. Det tager lidt af bitterheden. Så hvis du har lyst, kan du skære den i både, riste den i lidt olivenolie – gerne sammen med en smule hakket hvidløg. Prøv evt. at dryppe den med appelsinsaft efter den er blevet ristet. Og skal radicchioen være endnu mindre bitter, og mere over i det søde, kan der blandes lidt sukker eller honning i appelsinsaften, før den dryppes over salaten.

Radicchios fine smag passer også godt i rå version blandet sammen med en mildere salat og gerne med æbler.

 

Den dybe røde farve i radicchioen opstår efter høsten, hvor den placeres i mørke drivhuse, hvor indholdet af klorofyl  og dermed den grønne farve  falder.

 

 

Copenhagen---logo
Sidste nyt fra Copenhagen markets : 
Kirsebær. 2,5 kg. fra Chile 
Pighatte og tragtkantareller fra Portugal 
Orange romanesco blomkål fra Italien