Radicchio er et lille sprødt, smukt salathoved med en elegant bitter smag. Den skal behandles rigtigt for at få fuld nydelse ud af den specielle smag.
I Italien rister man ofte radicchio i en god olivenolie. Det tager lidt af bitterheden. Så hvis du har lyst, kan du skære den i både, riste den i lidt olivenolie – gerne sammen med en smule hakket hvidløg. Prøv evt. at dryppe den med appelsinsaft efter den er blevet ristet. Og skal radicchioen være endnu mindre bitter, og mere over i det søde, kan der blandes lidt sukker eller honning i appelsinsaften, før den dryppes over salaten.
Radicchios fine smag passer også godt i rå version blandet sammen med en mildere salat og gerne med æbler.
Den dybe røde farve i radicchioen opstår efter høsten, hvor den placeres i mørke drivhuse, hvor indholdet af klorofyl – og dermed den grønne farve – falder.
Sidste nyt fra Copenhagen markets :
Kirsebær. 2,5 kg. fra Chile
Pighatte og tragtkantareller fra Portugal
Orange romanesco blomkål fra Italien