Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 50

Honningmelon  uge 25 

Meloner inddeles i to hovedgrupper, sukkermeloner og vandmeloner. Hos sukkermeloner findes kernehuset i midten, som vi kender det fra honning-, galia- og cantaloupmelon. Hos vandmelonen sidder kernerne i frugtkødet, hvis den ikke er stenfri.

I modsætning til andre meloner kan honningmelonen fortsat modne og udvikle smag efter høst. 

Meloner er fantastiske tørstslukkere i de varme sommermåneder, pga. deres høje vandindhold.

Man mener, at melonen stammer fra Lilleasien. Der er fundet tegninger af meloner på vægmalerier fra år 2400 f.Kr. Også i Bibelen omtales de runde, saftige frugter.

Honningmelonen har en let citrongul farve og formen er oftest oval, men kan også ses runde. Frugtkødet er hvidt og kan virke en anelse gennemsigtigt. Smagen er mild og sødlig med en let aroma af honning.

Honningmelonen egner sig fortrinligt til en let forret med skinke, røget kød, fisk eller krabbekød. Men den milde og søde frugt kan også spises, som den er – eller bruges til dessert. Melonen halveres, kernerne fjernes og skallen skæres af. 

 

Copenhagen---logo
Nyt fra Torvet : 

Spanske salater : Caribú. Iceromaine og cresta.

Fra Spanien : Orange og gule dadeltomater i 4 kg. ks. 

Lilla rosenkål fra Holland.