Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt uge 42

palmekaal 1

 

 

 

 

 

Palmekål er forholdsvis ny i det danske køkken. Den stammer fra Italien og er meget populær i Toscana-området.

På engelsk kaldes den bla. også Tuscan Kale.
Kålen har lange, smalle blade og er let krøllede ligesom savoykål. Bladenes farve er mørkt blågrønne. Hvis planten står alene kan den minde om en palme med krøllede blade, heraf navnet palmekål.
Den er en yderst alsidig grøntsag og kan anvendes på flere måder. Den er fantastisk i solide retter som supper, men den er også god i lettere retter som salater.
Kålen er bedst når den har fået en smule frost.

En favorit med strimlet palmekål stegt på panden/wok i olie og med hvidløg, gerne chilli og altid salt og peber. Hvis man spiser kød, er det lækkert at riste lidt god bacon eller chorizo og så svitse palmekålen i fedtet herfra. Man kan bruge palmekål tilberedt på den måde, som topping på suppe (f.eks. grøntsags eller linsesuppe) og som tilbehør til grov rodfrugtmos. En anden lidt syndig favorit er overhældt med fløde til frisk pasta med masser af revet pecorinoost over.

Copenhagen---logo

 

Nyhedder på CPH. markets
Kiwi Gold 30stk.
Røde,Lilla,Sorte,Hvide danske Ræddiker 5kg pr. ks.
Rosenkål på stok.
Bargamotte Citrus 16stk. pr. ks.