Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 41

Depositphotos_46358203_original-1024x856
Radicchio er den røde, varmblodige diva i salatverdenen og er ganske udbredt i Italien. Ud fra de sprøde, saftige hvide striber i bladene breder sig et bittert, men smukt rødlilla skørt.

Radicchio er et lille sprødt, smukt salathoved med en elegant bitter smag. Den skal behandles rigtigt for at få fuld nydelse ud af den specielle smag.

Radicchio er smuk at blande med grønne salattyper, da den kan være dominerende brugt alene. I Italien er man dog ikke bange for at lade radicchioen spille hovedrollen i salater, hvor den gerne får modspil af parmesan, appelsin eller nødder. Radicchio med appelsinfileter, olivenolie og sprødristede pistacienødder er en smuk vintersalat. Udover at indgå i salater tåler radicchio også at blive bagt i ovnen.

Prøv at riste din radicchio i en god olivenolie. Det tager lidt af bitterheden. Så hvis du har lyst, kan du skære den i både, riste den i lidt olivenolie – gerne sammen med en smule hakket hvidløg. Prøv evt. at dryppe den med appelsinsaft efter den er blevet ristet. Og skal radicchioen være endnu mindre bitter, og mere over i det søde, kan der blandes lidt sukker eller honning i appelsinsaften, før den dryppes over salaten.

Radicchios fine smag passer også godt i rå version blandet sammen med en mildere salat og gerne med æbler.


Copenhagen---logo
Nyt fra Cph market : 
Danske Kålrabi 7-8 stk.
Cox orange æbler fra Holland. 12 kg. ks. 
Friske tranebær 10 x 250 gr. USA 
Valnødder 40/+   5 kg. fra Frankrig