Spaghettisquashen tilhører græskarfamilien og bliver både kaldt for spaghettisquash og spaghettigræskar. Det er en aflang frøbærende variant af vintersquash.
Spaghettisquash er ret nemme at dyrke. De gror på store planter på marken, hvor de begynder som fine gule blomster, bliver til runde knopper, som vokser og vokser, indtil de er fuldvoksne spaghettisquash.
Du skal have en god kniv for at gå i kødet på en spaghettisquash. Den store squash har en hård skal, som kræver en indsats fra din side for at komme igennem. Den er nemmest at åbne, hvis du kan lave et lille hul eller en flænge i den og nærmest flække og vride den i to halvdele. Når den er flækket, pensles kødet med olie og krydres. Du bager den ved 200 grader i ca. 50 minutter, til kødet er mørt. Herefter kan man med en gaffel skrabe lange spaghettistrimler ud af grøntsagen. Server strimlerne med en salat og mascarponecreme, eller lav klassikeren ”spaghettisquash bolognese”.
Svenske svampe :
Rød/gul trompet
Sort trompet
Tragtkantareller
Pighatte
Kantareller
Fåreporre svampe
Kiwibær 12×125 gr. fra Holland
Lilla søde kartofler (6 kg.) fra USA