Måske er du stødt på den specielle Broccolini i supermarkedet, og tænkt :
”hvad katten er det for en grøntsag?”
Broccoli-asparges er en finurlig krydsning, der ikke overraskende smager af broccoli og asparges. Trods navnet så er den ikke en krydsning mellem asparges og broccoli. Faktisk er den udviklet som en krydsning mellem pak choy og broccoli.
Den kan steges på panden eller i ovnen, koges eller spises rå i salater. I salatskålen skæres den ud i mundrette stykker, og vendes med eksempelvis pære, tørrede tranebær og ristede pinjekerner. Eller hvad du synes. Dressing er blot lidt olivenolie og citronsaft.
Du kan også dampe dine broccolini i tre minutter, eller koge dem i letsaltet vand. Her skal de også tre minutter.
Pas på med ikke at koge eller dampe dem for længe.
Hvis du vil lave dem i ovn, vendes de først med olivenolie og en smule salt, hvorefter de steges i cirka otte minutter ved 200 grader almindelig luft.
Tag dem ud af ovnen, og vend dem straks med friskpresset citronsaft. Det er mums lækkert.
Du kan snitte dem ud i mindre stykker og stege dem et minut i en varm wok, så alle muligheder for sprøde og lækre aspargesbroccolier er der.
Husk blot ikke at overtilberede dem, for så bliver de triste og kedelige. Både i smag, farve og konsistens.
Nyhøstede danske Æbler :
Fillipa
Guldborg
Gråsten
Discovery
Sunrice
Rød Aroma
Nyhøstede danske Blommer :
President
Valour
Excalibur
Victoria
Kirkes
Tyttebær fra Sverige og
Lucas Pærer fra Holland