Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt Uge 32

majs 2
Majskolber stammer fra Latinamerika, hvor indianerne dyrkede den for at lave majsmel.  I 1500-tallet bragte spanierne majskolben med tilbage til Europa, hvor den spredte sig videre til Afrika og Asien.

Det var meningen at den skulle bruges til dyrefoder, men endte med at blive en del af verdens kulinariske køkkener.

Produktionen af majs overgår enhver anden kornart. På verdensplan dyrkes der mere end 600 millioner tons hvert år, hvor USA står for knap halvdelen af produktionen.

De sorter, der i dag anvendes som grønsag, har et højere sukkerindhold i kernerne end de sorter, der anvendes til melproduktion.

Majsplanten bliver ca. 2 meter høj, for at kunne sætte 3-5 majskolber. Majs er en græsart med pænt store frugter og for at de kan modne, kræver det rigeligt sol og varme i juli og august. Er foråret koldt, bliver det en sløv majshøst. Frugten på majsen er forunderlig. Praktisk pakket ind, for at beskytte majskernerne mod skadedyr og udtørring og så har hver kolbe en fin frisure af det fineste fehår.

Dækblade, tråde og den nederste del af kolbens stok fjernes.

Majskernerne spises rå, eller kolberne koges, grilles eller ristes og anvendes som garniture eller som selvstændig ret. Prøv f.eks. grillede majskolber med chilismør eller stegt unghane med majs- og baconfyld.

Server hele majskolber med smør, som er vendt med urter, salt og lime eller citronsaft. Syren giver et befriende modspil til det søde. Griller du majsen hårdt, så smager den forrygende med fx chili, koriander, ingefær, persille, mynte, purløg. Har du overskuddet, så er det en særlig lækkert, når du selv skærer majskernerne af kolberne. De kræver tid og omhu, men smagen er det hele værd.

 

Copenhagen---logo
Sidste nyt : 
Danske pastinak og danske squash i 5 kg.ks. – samt danske Broccoli-asparges (10×200 gr. pr. ks)
Fra Sydafrika er der kommet sharonfrugter. 
Desuden er der kommet friske hasselnødder fra Frankrig.