Radiser kommer fra en af de ældste dyrkede planter. Den stammer fra Kina og var kendt i Egypten allerede før, pyramiderne blev bygget. Planten er etårig og danner en opsvulmet jordstængel med en skarp smag, der skyldes sennepsolier i de yderste cellelag. Radisen er sprød og saftig uanset formen, der er meget variabel. Skyl radiserne, fjern bladene og nip den yderste rodspids af.
Radiser og rygeost er tro følgesvende. Smør en skive groft rugbrød med rygeost, radiser i tern på toppen, krydret med salt og peber.
Røget makrel med skiveskårne radiser på toppen er både en fryd for øjet og for ganen.
Farven fra radiser er utrolig flot i en salatskål.
Hvis du spiser radiser med en smule salt, tager det lidt af skarpheden.
Vidste du at… Styrken i radiser blandt andet afhænger af hvor meget vand de har fået under dyrkningen.
Masser af Danske nyheder på torvet
Bladbede mixfarvet. Gule og bolsjebeder med top / 5 stk. pr.bdt. 10 bdt.pr.ks.
Majskolber.
Rød og grøn grønkål 6 x 500 gr.
Kirsebær af sorten Kordia.