Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt uge 26

fennikel1  

Fennikel

– LAKRIDSKONGEN

Fennikel er en hvid og lysegrøn knold af skærmplantefamilien med dildagtig top. Stammer fra Balkanhalvøen og anses for at være en af de ældst dyrkede grøntsager.

En skøn og sprød grøntsag med en dejlig markant lakridsagtig smag – og en gedigen smagsgiver i køkkenet i både rå og tilberedt tilstand. Er du vild med smagen af anis, må du prøve at spise fennikel.

Kan snittes fehårstyndt på pålægsmaskine eller mandolinjern og bruges rå i salater, som når man laver råkost af hvidkål. I rå tilstand ynder fennikel at få følgeskab af tern af abrikoser, blommer, ristede nødder og en god stærk og syrlig oliedressing. Bruger du fennikel i varme retter, kan den bruges som sommerens ”rodfrugt” i tern i gryderetter, let dampet og marineret som følge i pastaretter. Friskdampede tern af fennikel er også eminent vendt i couscous og bulgur. Også godt tilbehør til fisk.

I Italien er en gammel klassiker med fennikel at dampe dem møre, hvorefter de gratineres med parmesan under grill i ovn. På danske restauranter er fennikelklassikeren at skære gennemsigtigt tynde skiver af fennikel som marineres i olivenolie, citron og dild samt havsalt.

 

Copenhagen---logo
Danske Nyheder Flag DK uge 21 Flag DK uge 21 Flag DK uge 21 
Hindbær 6x 125 gr. Snack gulerødder 10 x 250 gr.
Grønne jordbær og grønne tomater i 5 kg. ks. 
Broccoli og røde asparges kartofler i 1 kg. bk.
Rødbeder, gulebeder samt bolsjebeder med top 10 bdt. pr. ks. med 5 stk. i hvert bdt. 

Fra Tyskland har vi set : 
Gule voksbønner i 5 kg. ks.  
Røde stikkelsbær 10 x 500 gr. pr. ks.
Vandmelon-radiser i 5 kg. ks.