Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt Uge 21

Auberginer 7 
Auberginer stammer oprindeligt fra Sydøstasien og findes i et væld af sorter. Sindssygt smuk grøntsag med sin dybe, bordeauxrøde/lilla farve og blanke skind, men sørgeligt undervurderet i køkkenet. De elsker varme og vokser bedst i drivhuse. Det er en etårig plante, som får små lyslilla blomster, inden den sætter frugt. Planten skal have det varmt. Derfor kommer de fleste af vores Auberginer fra det solrige Sydspanien, hvor de dyrkes i naturligt opvarmede væksthuse.  

Den mest almindelige Aubergine, her til lands er den aflange lilla/bordeauxrøde, men der findes også små runde Auberginer, hvide og stribede Auberginer og nogle, der grangiveligt ligner hønseæg. Deraf tilnavnet ægplante. Planten er op til 1½ meter høj, busket med lavendelblå natskyggeblomster. Frugtkødet er hvidt og lidt svampet i konsistensen. Frugterne kan spises i alle stadier af modenhed og kan grilles, dampes, gratineres eller måske indbages. Aubergine er en vigtig del i traditionelle middelhavsretter som Ratatouille og Mousaka.

Skær auberginer i skiver, drys med salt og lad trække 10 min. Skyl, tør og pensl dem med olie og steg skiverne møre ved svag varme. Mariner dem i fx olivenolie, citronsaft, krydderurter og hvidløg, og du har et herligt Tapas tilbehør, lunt som koldt. Du kan også bage auberginer ved 180 grader i 30 minutter. Flæk og skrab kødet ud. Rør det med olivenolie, krydderurter og citronsaft – dejligt tilbehør til kylling eller kalvekød.

Skal der virkelig kræses kan du lave Auberginekaviar. Bag din Aubergine, og skrab kødet ud. Mos med olivenolie, krydderurter og "her kommer tricket " –  bland med 5 østers inkl. østersvandet. Du har nu en genial salsa til stegt eller bagt fisk. Mums. 

 

Copenhagen---logo
Flotte tyske Sølvbeder
Grønne og lilla Blomkål fra Italien
Danske Kinakål 
Flade Ferskner
Kakifrugter fra Brasilien 
Ramsløg er slut for denne sæson