Rabarberplanten stammer fra arter, der vokser i Asien, blandt andet i Mongoliet. Rabarber har været dyrket i Kina så langt tilbage som for 5000 år siden, men de typer, vi kender i dag, blev først fremavlet i 1800–1900-tallet.
Rabarber kom til Danmark omkring 1835, men først i slutningen af 1800-tallet begyndte man at bruge den i desserter og kager. Rabarber var tidligere en meget vigtig afgrøde i køkkenhaven, da man netop i det tidlige forår manglede frisk grønt.
Rabarber er ikke en frugt i botanisk forstand, men en grønsag. Rabarber bruges dog som regel som en frugt i madlavningen, fx til tærter, kage og kompot. Men faktisk kan rabarberkompot være et lækkert tilbehør til kylling, kalvesteg, lam eller stegt fisk, såsom sild, hornfisk eller laks. I stedet for vanilje kan man prøve at krydre kompotten med chili, ingefær eller stjerneanis.
Nyheder fra…….
Spanien Cantaloup Meloner, Vandmeloner, Nektariner og Abricoser.
Danmark Spidskål, Bronze Fennikel og Spinat.