Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 18

pomegranate-628x363-TS-160590221[1] 

– Granatæbler. En eventyrlig juvel.

Der er noget tusind og en nats eventyr over granatæblet. Bag den uspiselige skal gemmer frugtkødet sig forklædt som røde ædelsten. Granatæblet har altid været forbundet med stor sanselighed og frugtbarhed og optræder både i Bibelen, Koranen og mange arabiske eventyr.

Granatæblet menes at stamme fra Mellemøsten og dyrkes overalt i landene omkring Middelhavet. Frugten vokser på busklignende træer, der kan nå 3-5 meters højde. Granatæblet er på størrelse med et stort æble og minder lidt om et løg i sin facon.

Frugtkødet, der ligner granater, smager sødt og syrligt. Drys dem over dine salater eller pynt din morgenyoghurt, pres til en supersund juice med appelsiner, brug i frugtsalater eller lav en pink sorbet med saften. Saften kan også koges ind til en skøn sirup til is. 

På vore breddegrader har granatæbler tidligere mest været brugt som køn dekoration på julens frugtfade. Æblet kan ligge i flere uger ved stuetemperatur, men frugtkødet indeni vil blive tørt og uspiseligt. Vil du spise dine granatæbler skal du gemme dem i køleskabet i en plastpose. Her kan de holde sig friske i et par uger. 

Har du prøvet at åbne et granatæble, ved du, at saften har det med at sprøjte til alle sider, men det er muligt at åbne frugten uden at skulle gøre hovedrent bagefter. Start med at skære toppen af.  Sørg for kun at ridse skallen så kernerne forbliver intakte. Herefter ridser du skallen langs de hvide lameller, og til sidst kan du åbne frugten som en blomst.

 

Copenhagen---logo
Danske Radiser med top. 12 bdt.ks. 
Ferskner fra Spanien i kasser med 32 stk.
Sommerhvidkål fra Italien. 
Grønne Zebra-Tomater fra Frankrig.
Fra Tyskland, – grønne tykke Asparges løse i kasser med 4 kg.