Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 17

asparagus-white-9333001_s 
Hvide asparges

Aspargesplanten er en flerårig staude. Hyppes jorden op om stænglerne, får man hvide asparges, mens de stængler, som får lov at vokse op i lyset, bliver til grønne asparges. Sæsonen er kort, så det er om at nyde denne tidlige sommerbebuder.

I Danmark har de grønne asparges næsten overtaget markedet, men det er en skam, for de hvide asparges er en stor delikatesse. De hvide asparges er dyrere fordi de er så tidkrævende at dyrke.

Hold fast ved hovedet og skræl ned mod bunden af aspargesen. Toppen på en asparges er det ypperste og skal ikke skrælles. Knæk til sidst den nederste træede del af roden. Hvis der hænger fibre ved, skal den skrælles lidt mere.

Hvide asparges skal tilberedes enkelt. Damp de hvide stængler i letsaltet vand i 3-6 minutter og spis med olivenolie, citronsaft og fjordrejer. De er også dejlige i en gammeldags hvid og cremet aspargessuppe, i en frikassé med kalvekød eller en blød risotto sammen med grønne asparges.

Som forret fx overhældt med smeltet smør og et drys tør let salt ost, fx parmesan, samt frisk basilikum eller en anden krydderurt. Lune asparges er også lækre med noget salt som kapers, ansjoser eller grillet parmaskinke. Endelig kan smagen komme til sin ret ved at bruge friske, hvide asparges i en tærte eller omelet, bagt med smør og en mild ost.

 

Copenhagen---logo
Fra Danmark er der kommet : 
Lilla Asparges 250 gr.bdt. samt
Jordbær fra drivhus 8x250gr. 

Tyskland : 
Røde Springløg 
Flotte tykke HVIDE ASPARGES  TILBUD uge 17 

Kæmpe Artiskokker fra Spanien 

Mixfarvet Radiser i poser fra Holland