Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt Uge 14

 spinat[1]  

Spinat

At Skipper Skræk får superkræfter af at spise spinat, ved de fleste. Og det er altså ikke bare i tegneserieverdenen. Der er hold i historien. Spinat er sprængfyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter. De grønne blade har et højt indhold af stoffet folat, som er nødvendig for, at kroppen kan producere nye byggesten – også kaldet proteiner.

Spinat er en dejlig hurtigt voksende afgrøde, blot 6-10 uger efter, de små frø er sået, kan de første spæde spinatblade høstes. Babyspinat er små spæde blade, som blot skal vendes i en frisk salat. Vinterspinat er grovere og gør sig godt i varme retter.

Før du tilbereder spinat, skal du fjerne stilkene og vaske bladene grundigt. Der kan gemme sig meget jord og sand i de krøllede blade. Spinatblade kan lynsteges i få sekunder på en pande eller i wokken. Prøv den klassiske spinattærte, en krydret varm linse-spinatsuppe, ostegratineret spinat… mulighederne er mange.

Husk, at når du damper/steger spinat, reduceres dens volumen med tre fjerdedele, så beregn mere end du tror – der skulle jo gerne være nok til alle!

Spinat kan holde sig ca. en uge på køl. De grønne blade bør altid opbevares i en plastpose – gerne med lidt luft i. Læg bladene i koldt vand før brug – så strammer de sig an og bliver sprøde igen.

 

Set på :
Copenhagen---logo
Vi er netop startet op med nyhøstede danske Agurker fra vores leverandør i Hvidorve. 
Vi bestiller agurkerne kl. 08:00. Agurkerne bliver høstet og ankommer til A&C kl. 14:00. I modtager Agurkerne næste morgen under et døgn efter de er høstet. 

Fra Italien : Hvide Auberginer 5 kg. og Lilla Blomkål 8 stk. 

Røde Romaine salat fra Albanien

Nektariner fra Chile 48 stk. pr. ks.