Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt uge 11

Friske figner 2
Figner har været dyrket i Middelhavsområdet siden oldtiden, hvor frugterne var en vigtig del af menuen, for datidens mennesker.

Træet er et 10 meter højt løvfældende træ med store håndlappede blade, hvis bibelske funktion er velkendt. Planten danner en pæreformet blomsterstand, hvor de egentlige blomster er skjult på indersiden. efterhånden svulmer blomsterstandens akse op og udvikles sammen med frugtknuderne til en frugt fyldt med små frø. Frugten er oftest violet med dugget overflade, og frugtkødet er pink i farven. 

Mange kender nok bedst figen i flad form fra barndommens madpakker, men den friske frugt er en dekadent delikatesse, man også bør unde sig selv. 

Det er en sanselig oplevelse at sætte tænderne i den grønlilla frugt. Nogle Bibelhistorikere mener endda, at det var fignen (og ikke æblet), som var den forbudte frugt, der blev plukket af kundskabens træ. 

Figner kan spises både friske og tørrede. I tørret form kan de bruges i müsli, konfekt og som snacks. De friske figner kan spises, som de er (spis bare skallen også). Eller spis fignerne på ristet brød med ricottaeller gedeost og honning. Som mange andre frugter gør friske figner sig også godt som det søde indslag i en salat, gerne i selskab med sprøde og bitre elementer. Og endeligt fungerer de friske figner også rigtig godt som topping på fx havregryn, -grød eller yoghurt. 

 

Set på :
Copenhagen---logo
Hollandske hvide Asparges AA / 5 Kg. 
Grønne Asparges fra Italien 8 x 500 gr. 
Nye Drivhus-kartofler fra Danmerk 200 gr. bk. 
Gule Blommer 5 kg. fra Sydafrika