Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt Uge 5

flower-sprout  – Flower Sprout 
også kaldet Kålskud, er en nyudviklet kåltype, der er en fusion af rosenkål og grønkål. Planterne vokser som almindelige rosenkål, men i stedet for de små, faste og runde hoveder langs stokken, er hovederne løse og krøllede.

De kan minde om små salathoveder. Smukke og totalt indtagende med blade i grønne nuancer med et violet touch.

Flower sprout er udviklet af et engelsk frøfirma, der efter sigende brugte mere end 10 år på at opnå det ønskede resultat med den nye grøntsag. Den er fremkommet ved almindelig gammeldags forædling. Flower sprout blev introduceret på det engelske detailmarked som både frø og grøntsag i 2010. Med en meget veltilrettelagt PR-kampagne bag sig blev den et hit med det samme og fik masser af medieomtale.

Flower sprout er velsmagende – en sød og mild kålsmag, der smagsmæssigt nok er mere i retning af grønkål end rosenkål. Hvilket vil glæde mange rosenkåls-hadere.
De kan spises rå, og har et dejligt sprødt crunch der gør sig fint i salatskålen. Prøv f.eks. en smuk vintersalat af flower sprout, æblestykker, rødløg og ristede hasselnødder vendt i en olie-eddike dressing tilsat lidt sennep.
Flower sprout er også meget velegnede i wokretter, hvor de lynsteges, så de beholder deres sprødhed. Det vil være synd at over-tilberede de små, krøllede kål-buketter, men let dampede er de gode. Ved kun let tilberedning beholder de deres skønne farvespil.

Flower sprout dyrkes som rosenkål og kan som vinterhårdfør grøntsag tåle både sne og frost. 

 

Set på :
Copenhagen---logo
Følgende alater fra Italien : 
Treviso, Tardivio, Castel Franco, Puntarelle og Løvetand.