– Artiskokken
stammer fra Middelhavsområdet og Nordafrika.
I det gamle Rom spiste man bladene og stilkene i supper og salater, og først senere begyndte man at spise selve hovedet. Artiskokken kan tilberedes på mange måder, men en klassiker er kogte artiskokker med smør og salt, eller en god urtecreme. Når artiskokken er kogt serveres den hel og stående på en tallerken. Man spiser den ved at brække et blad af og bide i den tykke ende af bladet, hvor kødet sidder. Når alle bladene er væk, er hjertet tilbage. Pil de små hår af hjertet, dryp evt. med citron, olivenolie og salt, og nyd så det bedste af det bedste. Artiskokken er skøn i sig selv, som forret, på et tapasbord eller som tilbehør til både fisk og kød.
Set på :
Nektariner 18stk. fra Sydafrika
Lilla og orange Blomkål fra Frankrig
Litchi frugter (2 kg.) fra Malaysia
Sort Trompet svampe fra Bosnien (1 kg.)
Tragt Kantareller fra Portugal (1 kg.)