Selv med et italiensk klingende navn kan portobello-svampen ikke løbe fra, at den i realiteten er en forvokset brun markchampignon.
Portobello anvendes primært pga. den store dekokrative hat, som serveres hel.
Den store champignon dyrkes i halvmørke dyrkningsrum med styret temperatur og luftfugtighed.
Her trives de i en særlig kompost. Portobello-svampe håndplukkes, når de er store nok.
Portobello har lidt mere tørstof end almindelige champignon, og derfor er den lidt kraftigere i smagen,
samtidig med at den ikke afgiver så meget væde under stegning.
De store svampe kan grilles, bages, sauteres, kommes i gryderetter, i wokken eller laves til en lækker svamperisotto.
set på.
Lilla Rosenkål 5kg fra Holland
Franske Konldgalgatan 2kg.
Heste bønner 5kg. og Chermoya 12stk. fra Spanien
Puntarella Salat 2,5kg fra Italien
Ny Høst af Tørret Figner 5kg fra Tyrkiet.