– Trevisio
(ROSSA DI TREVISO) eller rødbladet cikorie, som den også bliver kaldt, er en meget anvendt bladgrønsag i Italien. Den har her været brugt lige siden romertiden.
Den dybe røde farve opstår efter høsten, hvor den placeres i mørke drivhuse, hvor indholdet af klorofyl og dermed den grønne farve falder.
De lidt bitre blade, som har en mild nøddeagtig smag, kan anvendes i salater, eller sauteret med f.eks. appelsin, persille og valnødder, så bliver der en god balance mellem det bitre, det søde, det sure, det stærke og det fede
I Italien rister man den i en god olivenolie. Det tager lidt af bitterheden. Hvis du har lyst, kan du skære den i både, riste den i lidt olivenolie – gerne sammen med en smule hakket hvidløg.
Trevisio´s fine smag passer også godt i rå version blandet sammen med en mildere salat og gerne med æbler.
Rosenkål 5 kg. ks. fra Holland
Sultanasdruer i 5 kg. ks. fra Tyrkiet
Friske Hasselnødder fra Frankrig 5 kg.
Fra Bulgarien :
1 kg. ks. med Trompetsvampe, Pighatte eller Mini Kantareller.
Fra Danmark :
Blommehøsten er i gang. 7 kg. ks. med :
Jubilæum, Noir, Ive, Kirkes, Reeves; Avolon og Excalibur.
Desuden er der fra Danmark set Røde Romaine salat (8 stk.) og Spagetti Squash (8 stk.)