Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og Grønt tilbud Uge 34

majs 2  – Majs
stammer oprindeligt fra Sydamerika. I 1500-tallet bragte spanierne majskolben med tilbage til Europa, hvor den spredte sig videre til Afrika og Asien. Det var meningen at den skulle bruges til dyrefoder, men endte med at blive en del af verdens kulinariske køkkener.

I sensommeren er majshøsten i fuld gang ude på de danske marker. Majs er en meget varmekrævende plante, der kan blive op til to meter høj. Vi har fundet nogle rigtig velsmagende sorter, men sæsonen er kort, så nyd de friske danske majskolber, mens de er her.

Majs er mums! Brug dine tænder og gnav løs af en sød, saftspændt majskolbe – så bliver det ikke meget bedre, bare spørg ethvert barn. Majs minder om sommerferie og cykelture gennem det danske land – og så skal der altså solgult smør til en nykogt majskolbe.

Træk bladene og trådene af majskolber og damp dem under låg i 10 minutter i kogende vand tilsat salt. Server med en kold klat smør – eller endnu bedre rør en god gang krydderurtesmør med fx finthakket persille og hvidløg. Du kan også skære majskernerne af kolben og stege eller dampe dem sammen med andre grøntsager.

Majs hører til de energiholdige grøntsager pga. det høje sukkerindhold. Mængden af energi og sukker varierer dog alt efter sort, og der findes både søde og meget søde majs. De gyldne kolber er samtidig fyldt med både A, B og C-vitamin samt masser af mineraler.

Udnyt den naturlige emballage og lad bladene sidde på kolben under opbevaring. På denne måde kan majskolberne holde sig i 1-2 dage ved stuetemperatur og op til 8 dage i køleskab.

 

Nyheder  fra 
Copenhagen---logo

fra Danmark : 
Brombær 8 x 125 gr.
Store runde Squash. Grønne eller gule med 6 stk. pr. ks. 
Mixfarvet Majskolber 12 stk. pr. ks. 

fra Sydafrika : 
Søde Clementiner 81 stk. pr. kasse. Vi anbefaler ! 
Sharonfrugter 12 stk. pr. ks.   

Nyhøstet Conference og Lucas Pærer fra Holland 

President Blommer fra Frankrig 9 kg. ks. 

Fra Italien er der kommet Kaktus Figner 10 x 500 gr. pr. ks.