Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt Uge 15

farvede guleroedder xxxx  –  Farvede Gulerødder 

I dag er gulerødder ikke kun orange, du får dem også røde, hvide, gule eller violette.

De gule, orange og røde farver skyldes karotenoider, mens den lilla farve skyldes anthocyaniner.

Karotenoider findes i de fleste frugter og grønsager. Karotenoider er meget stabile farvestoffer, og de ændrer ikke farve, selvom grønsagerne bliver kogt, bagt eller stegt. Derfor er gule, orange og røde gulerødder både egnet som rå, til kogning og stegning. Faktisk bliver karotenoid-farven mere intens ved kogning og lynstegning, fordi luften imellem cellevæggene drives ud under opvarmningen.

De lilla gulerødder har derimod en tendens til at ændre farve ved fx kogning. Anthocyaninerne går i stykker ved kogning, fordi de er er vandopløselige. Derfor bør der tilsættes citron eller eddike til kogevandet for at beskytte farven, når blåviolette og lilla gulerødder koges. Det bedste er derfor at anvende lilla-orange eller lilla gulerødder rå eller kun koge eller lynstege dem kortvarigt for at bevare farven.
Tilsvarende viser test, at hvide gulerødder egner sig bedst til tilberedning rå.

Farvede gulerødder kan bruges på helt samme måde, som den mere almindelige orange udgave. De giver samtidig et flot og anerledes farvespil – fuld af energi og kulør. 

 

Copenhagen---logo
Frugt og grønt nyheder :
Knoldgalgatan 2 kg. fra Frankrig 
Sungold Gule Blommer fra Sydafrika 5 kg.ks. 
Packhamspærer 12,5 kg. fra Sydafrika TILBUD uge 15 

Sæsonen for danske Agurker er startet. Vi har dem både med og uden film.

 

images

instagram-redo-3

 

 

Vi stoetter LOGO